Εβδομήντα τρεις νεκροί και χιλιάδες τραυματίες σε διαδηλώσεις που γίνονται από την Τρίτη στο Ιράκ

Εβδομήντα τρεις νεκροί και χιλιάδες τραυματίες σε διαδηλώσεις που γίνονται από την Τρίτη στο Ιράκ

Εβδομήντα τρεις άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους διαδηλωτές, έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 3.000 τραυματισθεί από την Τρίτη που άρχισε ένα κίνημα διαμαρτυρίας στο Ιράκ, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ιρακινή κυβερνητική επιτροπή ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί περιλαμβάνονται μεταξύ των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν στη Βαγδάτη και σε πολλές περιοχές του νότιου Ιράκ, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, έγινε γνωστό από ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Στο μεταξύ οι αρχές ήραν σήμερα την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαγδάτη, την οποία είχαν αψηφήσει οι διαδηλωτές. Η κυκλοφορία είναι σήμερα ομαλή στην ιρακινή πρωτεύουσα και δεν υπάρχουν συγκεντρώσεις στους δρόμους και τις κεντρικές πλατείες.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2oQFXdw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη