Αλκιβιάδης Στεφανής από τη Λέσβο για το προσφυγικό «Υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα που παρακολουθούμε πολύ αυστηρά»

Αλκιβιάδης Στεφανής από τη Λέσβο για το προσφυγικό «Υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα που παρακολουθούμε πολύ αυστηρά»

Η Λέσβος ήταν ο τελευταίος σταθμός επίσκεψης σήμερα , του συντονιστή για το προσφυγικό, Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή,  ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τα ΚΥΤ στην Κω και τη Χίο ενώ χθες επισκέφθηκε και τη Σάμο.

Μόλις μια μέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κύριος Στεφανής , επισκέφθηκε τα νησιά που αντιμετωπίζουν μεγάλες πιέσεις τους τελευταίους μήνες με το προσφυγικό, συναντήθηκε με τους φορείς που διαχειρίζονται το θέμα και την τοπική Αυτοδιοίκηση και σε δηλώσεις του στο ΚΥΤ της Μόριας μετά τη κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τόνισε ότι το υπουργείο προστασίας του πολίτη έχει εκπονήσει σχέδιο για το πώς θα εκτονωθεί η κατάσταση στα νησιά και πως θα διαχειριστεί καλύτερα το προσφυγικό και τώρα αναπτύσσονται , οργανώνονται οι επιλογές και οι τρόποι για να υλοποιηθεί καλύτερα το σχέδιο αυτό .

«Υπάρχει σαφώς καθορισμένο χρονοδιάγραμμα που παρακολουθούμε πολύ αυστηρά , θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και θα το δείτε να υλοποιείται., θα το δει η τοπική κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταφανής χωρίς να θέλει να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για τον τρόπο και τον χρόνο μετακίνησης προσφυγικού πληθυσμού στα νησιά, επισημαίνοντας ότι «θα το δείτε όταν το κάνουμε και θα το κάνουμε και καλά».

Διευκρίνισε ότι το σχέδιο είναι κεντρικό όμως από κει και πέρα,  το κάθε νησί έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και αυτά εξετάζονται στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο πεδίο. Ακόμα μίλησε για την άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς και συνεχάρει τους κατοίκους της Μόριας, που είναι κοντά στο πρόβλημα και δείχνουν τον καλύτερο χαρακτήρα του Έλληνα , όπως είπε.

Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο προστασίας του πολίτη όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοίδης , μέχρι το τέλος του Νοέμβρη , στοχεύει στη μετακίνηση ικανού αριθμού προσφύγων στην ενδοχώρα που θα ανακουφίσουν τις δομές στα νησιά.

Στην κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσα στο ΚΥΤ, ο κύριος Σταφανής άκουσε τους φορείς και τα αιτήματά τους,  συμμετείχαν οι δύο δήμαρχοι του νησιού, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας και η πρόεδρος της κοινότητας Αγιάσου (που του έδωσε την πρόσφατη απόφαση της Αγιάσου να μη δημιουργηθεί δομή για ανήλικα προσφυγόπουλα), τα σώματα ασφαλείας και η διοίκηση του ΚΥΤ, Ακολούθως ο συντονιστής για το προσφυγικό ,  περιηγήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας .

Πριν αναχωρήσει από το νησί, ο κύριος Σταφανής επισκέφθηκε το χωριό της Μόριας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και κατοίκους και άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα χωριό των 1000ων κατοίκων που δέχθηκε δίπλα του μια πόλη των 14.000 προσφύγων και μεταναστών.

The post Αλκιβιάδης Στεφανής από τη Λέσβο για το προσφυγικό «Υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα που παρακολουθούμε πολύ αυστηρά» appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/348p7q1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη