Α. Μαρτίνου: Η πόρτα του «Μαζί για το Παιδί» είναι ανοιχτή για τον Έβρο

Α. Μαρτίνου: Η πόρτα του «Μαζί για το Παιδί» είναι ανοιχτή για τον Έβρο

"Η πόρτα της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί" είναι και θα παραμείνει ανοιχτή για την περιοχή του Έβρου", διαβεβαίωσε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος της οργάνωσης, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, που παραβρέθηκε το πρωί στα εγκαίνια των ανακαινισμένων χώρων του "Καραθεοδώρειου" δημοτικού σχολείου της Νέας Βύσσας.

Στη σχολική μονάδα επισκευάστηκαν αίθουσες και άλλοι χώροι, εξοπλίστηκε η βιβλιοθήκη και έγινε ανάπλαση των γηπέδων του αύλειου χώρου, με δωρεές που εξασφάλισε η Ένωση "Μαζί για το Παιδί", στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί για την υποστήριξη σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Η Ένωση ενίσχυσε με εξοπλισμό 32 σχολικές μονάδες του Έβρου, ωστόσο στο "Καραθεοδώρειο" έγιναν επιπλέον παρεμβάσεις αναβάθμισης του σχολείου, "όπως αυτές είχαν ζητηθεί", σημείωσε η κα. Μαρτίνου. "Το σχολείο της Βύσσας ήταν το σχολείο που πήρε τη μεγαλύτερη δωρεά, μεταξύ των 32 σχολείων του Έβρου", δήλωσε η ίδια και εξήγησε ότι η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" ήθελε να υποστηρίξει το σχολείο στο χωριό του Καραθεοδωρή, γνωρίζοντας ότι είναι ένα από τα σχολεία που βρίσκονται στα πολύ απομακρυσμένα σημεία της χώρας. "Ήταν για μας σημαντικό να δράσουμε σε μία πραγματικά ακριτική περιοχή, σε ένα από τα πιο ακριτικά σημεία του Έβρου", ανέφερε συγκεκριμένα.

Η κα. Μαρτίνου, που στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο προαύλιο του σχολείου ήταν ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά της Ν. Βύσσας, την οποία της παραχώρησαν οι γυναίκες συλλόγου του χωριού, δήλωσε "χαρούμενη και συγκινημένη" από την αποδοχή του κόσμου και ικανοποιημένη που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ενίσχυσης των 32 σχολικών μονάδων του Έβρου. "Με τους χορηγούς δίπλα μας, ευτυχώς, ξέραμε ότι θα το φέρουμε εις πέρας. Κατορθώσαμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των 32 σχολείων του Έβρου. Πάντα υπάρχουν πολλές ανάγκες, θα προσπαθήσουμε να ξανάρθουμε…", είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνέχιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί η Ένωση "Μαζί για το Παιδί", καλώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας που τους δίνεται με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς της οργάνωσης. "Θεωρούμε σημαντικό να συνεχιστούν τα προγράμματα που υλοποιούμε, μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες ακόμα και μέσω τηλεσυνεδριών με skype, και με την τηλεφωνική μας γραμμή 11525, ώστε να υπάρξει υποστήριξη και σε τέτοιου χαρακτήρα ανάγκες", τόνισε η κα. Μαρτίνου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33jbMuh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη