Κραυγή Διαμαρτυρίας από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην Κεντρική Πλατεία

Κραυγή Διαμαρτυρίας από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην Κεντρική Πλατεία

Στις 12.00 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, εργαζόμενοι, εθελοντές, γονείς, φίλοι, παιδιά που έχουν απεξαρτηθεί και επανενταχθεί καλούν τους Λαρισαίους να ενώσουν τη φωνή τους με την δική τους κραυγή διαμαρτυρίας.

«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να καταργήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το εκλεγμένο και άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ και να το αντικαταστήσει με ένα διορισμένο και έμμισθο! Ταυτόχρονα, με την ίδια πράξη καταργεί τις νομικές ρυθμίσεις για το σκοπό και την αποστολή του καθώς και τη δυνατότητα ίδρυσης νέων μονάδων. Κι όλα αυτά δήθεν από την «εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για τη θέσπιση κανόνων χρηστής διαχείρισης και διοίκησης…». Το ΚΕΘΕΑ όμως στα 37 χρόνια λειτουργίας του δεν έδωσε ούτε μια αφορμή για υποψίες κακής διαχείρισης, δεν δημιούργησε «μαύρες τρύπες», δεν προέβη σε δανεισμό, δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλα. Αντιθέτως, καθιέρωσε από το 1995 τον ετήσιο δημόσιο απολογισμό, ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές, διαθέτει διπλογραφικό σύστημα και εσωτερικό έλεγχο, και η πολύ καλή διαχειριστική του επίδοση επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Θεωρούμε ότι αυτή η αντισυνταγματική παρέμβαση υπονομεύει πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ καθώς αποβλέπει στη δημιουργία ενός γραφειοκρατικού οργανισμού που η λειτουργία του θα διαταράσσεται με κάθε κυβερνητική αλλαγή και ο οποίος θα είναι ευάλωτος σε πάσης φύσεως πολιτικές παρεμβάσεις.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα ακουστεί κραυγή διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Σας προσκαλούμε να ενώσετε τις φωνές σας μαζί με τα μέλη, τους γονείς, εργαζόμενους και φίλους του ΚΕΘΕΑ».

Μπορείτε ακόμη να στηρίξετε την προσπάθειά μας για την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου υπογράφοντας στο διαδικτυακό ψήφισμα:

www.ert.grvia ert.gr https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/kraygi-diamartyrias-apo-to-kethea-exodos-stin-kentriki-plateia/

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.