Ένα γράμμα με τα «γιατί;» από την μητέρα ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Ένα γράμμα με τα «γιατί;» από την μητέρα ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Ένα γράμμα με τα «γιατί;» από την μητέρα ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες που μένει εδώ και πολλά χρόνια στο νησί της Ικαρίας και παρά την γνωστοποίηση του προβλήματος της οι αρμόδιοι δεν έχουν καταφέρει, μέχρι τώρα, να βρουν την λύση.

«Ονομάζομαι ΣΙΣΤΣΟΥΚ ΙΒΑΝΝΑ. Το παιδί μου φοιτά στην Β τάξη του δημοτικού σχολείου Ευδήλου και κάνει χρήση του δικαιώματος παράλληλης στήριξης με τη παρουσία ΕΒΠ και παρακολουθεί και το τμήμα ένταξης. Φέτος πληροφορηθήκαμε ότι το παιδί αν και δικαιούται παράλληλη στήριξη δεν θα την έχει λόγω αδυναμίας κάλυψης της θέσης από αναπληρωτή ΕΒΠ όπως και αδυναμία παρακολούθησης του τμήματος ένταξης λόγω μη κάλυψης της θέσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να υποχρεώνεται να πηγαίνει σχολείο χρησιμοποιώντας ως παράλληλη στήριξη εμένα, τη μητέρα του. Παράλληλα να κινδυνεύω να χάσω την εργασία μου προσπαθώντας να καλύψω το κενό του ΕΒΠ και να δυσκολεύω συναισθηματικά τη κατάσταση του παιδιού μου με τη συνεχή παρουσία μου στο χώρο του σχολείου.
Απαιτώ με τη παρούσα επιστολή μια υπεύθυνη και ενυπόγραφη απάντηση στα εξής ερωτήματα
1 Γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη για την άμεση κάλυψη του κενού για παράλληλη στήριξη/ ΕΒΠ ;Θεωρείται παιδαγωγικό να καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια ενός παιδιού και να υποχρεώνεται ο γονέας να βρίσκει μόνος του τη λύση ;
2 Γιατί δε στελεχώθηκε το τμήμα ένταξης άμεσα για την κάλυψη των αναγκών ;

The post Ένα γράμμα με τα «γιατί;» από την μητέρα ενός παιδιού με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MHwEVy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη