Κέρκυρα: Σωζόμενο και λειτουργικό το αρχείο του Νοσοκομείου

Κέρκυρα: Σωζόμενο και λειτουργικό το αρχείο του Νοσοκομείου

Στη διάσωση και λειτουργικότητα του αρχείου του Νοσοκομείου της Κέρκυρας έχει οδηγήσει η διαδικασία αναμόρφωσής του που ξεκίνησε προ διετίας σε συνεργασία με το τμήμα βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και του καθηγητή κου Κωσταγιόλα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Διοίκηση του ιδρύματος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διευθέτησης του αρχείου και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του δευτέρου υπογείου.
«Είχε προηγηθεί η αναμόρφωση των χώρων του αρχείου στο πρώτο υπόγειο με πλήρη ανακατάταξη των φακέλων του αρχείου και νέα κατάταξη με βάση τον ΑΜΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η ταχύτερη και ευκολότερη ανεύρεση των φακέλων των ασθενών σε συνεργασία με το τμήμα βιβλιοθηκονομίας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ.Κωσταγιόλα. Είχε επίσης ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός του χώρου στο δεύτερο υπόγειο στους διαδρόμους έξω από τα ασανσέρ του νοσοκομείου, όπου η κατάσταση το 2016 ήταν άκρως απογοητευτική. Αυτό καθώς υπήρχαν φάκελοι ασθενών πεταμένοι και νοτισμένοι από την υγρασία. Για τη διαδικασία εκκαθάρισης αυτή είχε προηγηθεί σχετική αδειοδότηση από τα ΓΑΚ.
Με την αναμόρφωση του αρχείου και στο δεύτερο υπόγειο, αυτός ο χώρος πλέον, στον οποίο ήταν ατάκτως ερριμμένοι φάκελοι σε σακούλες σκουπιδιών και αυτός αναμορφώθηκε με την αρχειοθέτηση του υλικού σε νέα συστήματα dexion που αγοράστηκαν πρόσφατα για το λόγο αυτό. Με την αναδιάταξη αυτή ολοκληρώθηκε η πλήρης αναμόρφωση του αρχείου που βρίσκεται εντός του χώρου του Νοσοκομείου. Η συνεργασία με το τμήμα βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Κωσταγιόλα, εκτός της αναμόρφωσης του αρχείου, οδήγησε και στην ανάπτυξη και λειτουργία μια νέας Βιβλιοθήκης και Υπηρεσίας Πληροφόρησης (ΒΥΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, η οποία εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2019.
Είναι προφανές ότι ως Διοίκηση οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συνεργασία τον καθηγητή του τμήματος βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Κωσταγιόλα και τους συνεργάτες που βοήθησαν στις εργασίες για το σκοπό αυτό».

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.