Η Αθηνά Λατινοπούλου και το μονοπάτι να γίνεις Θεός

Οι μνήμες από την ιδιαίτερη πατρίδα της, το Κιλκίς, δυνατές και αναλλοίωτες. Μια πόλη που ζούσε σε διαρκή αναστάτωση και άρχισε να κλείνει τις πληγές της μόλις μετά το 1914 με την εγκατάσταση προσφύγων. Τελευταίοι έφθασαν στην περιοχή οι Πόντιοι. Και η ηρωΐδα της Αθηνάς Λατινοπούλου είναι μια πόντια κόρη στη ζωή της οποίας αποφάσισε να  μας μυήσει η συγγραφέας. Την Αθηνά Λατινοπούλου τη γνωρίσαμε ως ζωγράφο, με πάνω από είκοσι ατομικές εκθέσεις και περίπου 100 ομαδικές και ακόμη αντέχει για άλλα. Αγαπούμε τα κουβάρια της. Αυτές οι πανέμορφές ζωγραφιές της Αθηνάς που δείχνουν μια εμμονή στο θέμα, αλλά που κρύβουν κουβάρια ανθρώπινης ιστορίας, ανθρώπινων συναισθημάτων, ζωές που δεν τολμούν να ξετυλιχτούν, που λες και περιμένουν κάποιους που θα τις ξετυλίξουν.

Στο πάνελ παρουσίασης του βιβλίου Αθηνά Λατινοπούλου, ο γιατρός και συγγραφέας Ευάγγελος Μαυρουδής, ο συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος και η ζωγράφος Τίτα Σταύρου

Η Αθηνά Λατινοπούλου, αποφάσισε μπρος στα μάτια μας και στις 213 σελίδες του μυθιστορήματος «Να γίνεις Θεός» να ξετυλίξει το κουβάρι της ζωής της Ερασμίας. Θα πεις τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει μια κόρη εκεί στο απρόσωπο Κιλκίς; Κι όμως είναι μια… η Ερασμία αυτή!…
Θυγατέρα μιας εύπορης οικογένειας, λοιπόν, μεγαλώνει και δασκαλεύεται με το φαινόμενο των προκαταλήψεων και της διαφοράς της κοινωνικής της θέσης, γίνεται ένα προληπτικό άτομο, αλλά και φιλάργυρο. Καταντάει εγωίστρια, καχύποπτη, χαιρέκακη, άπληστη, αγενής και υπερόπτης στους συνανθρώπους και τους φτωχούς συγγενείς της κι αποκαλεί όλους προκλητικά αγράμματους και βρώμικους χωριάτες. Της εντυπώνεται ότι είναι το κέντρο του κόσμου κι όλοι γύρω της είναι εύκολα πιόνια στα χέρια της!

Αθηνά Λατινοπούλου με τις Νίνα Φραγκοπούλου θαλάσσια βιολόγο – επιμελήτρια εκθέσεων, τη γλύπτρια Αγγέλικα Κοροβέση και τη Ρούλα Τζιμούρτα, ιδρύτρια του roulasmera.gr

Μια παράνομη σχέση, που παλεύει να επιζήσει σε μια εποχή που βασιλεύει η ηθική παρωπίδα του καθωσπρεπισμού, γραμμένη από εκείνους, που αδιαφορώντας για τη φύση, τη συμπάθεια, τη συγχώρεση, λησμονούν ότι ο άνθρωπος δεν είναι ικανός να αντισταθεί στο άλλο του μισό που σαν μαγνήτης τον τραβάει να γίνουν ένα! Μια μικρή μακεδονική πόλη, που στον πυρήνα της οι πολίτες της κόβουν και ράβουν στις αυλόπορτες, στη μέση του δρόμου, στα καφενεία, στα χωράφια, σαν χορός ομαδικού άσματος αρχαίας τραγωδίας, άλλοι εξιστορώντας τη χαρά τους, τη συμπόνια τους και τα σεκλέτια τους και άλλοι με υποκριτική υπεροχή απολαμβάνουν να κακολογούν, να διαβάλουν, να συκοφαντούν!

Η Αθηνά Λατινοπούλου με το γλύπτη Γιάννη Γαβαλά και τον επιχειρηματία Δημήτρη Καλαντίδη

Η επίσημη πρώτη της Ερασμίας έγινε στο Polis Art Café με την παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Λατινοπούλου. Πολλοί φίλοι και συνάδελφοι της εικαστικοί τίμησαν την Αθηνά στην ωραία εκδήλωση όπου την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο συγγραφέας και γιατρός Ευάγγελος Μαυρουδής, ο συγγραφέας και ποιητής Διονύσης Μαρίνος και η ζωγράφος Τίτα Σταύρου που διάβασε και αποσπάσματα από το «Να γίνεις Θεός». Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Η Αθηνά όπως πάντα φιλόξενη, ανοιχτόκαρδη, μια οικοδέσποινα που αντίθετα από την Ερασμία της, ξέρει να χαρίζει απλόχερα την αγάπη της.

The post Η Αθηνά Λατινοπούλου και το μονοπάτι να γίνεις Θεός appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2nc6od5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη