Απάντηση του Ε. Τσακαλώτου στις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για την πορεία της οικονομίας

Απάντηση του Ε. Τσακαλώτου στις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για την πορεία της οικονομίας

O τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στο Athens Democracy FORUM , επισημαίνει ότι, αυτά που καταλάβαμε είναι τα εξής:

«Ότι, με μαγικό ραβδί, μπορείς να μετατρέψεις προς το τέλος της χρονιάς ένα δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση, ούτε από την πλευρά των εσόδων, ούτε από την πλευρά των δαπανών.

Ότι, παρά τα όσα έλεγε για το κοινωνικό μέρισμα (φιλοδωρήματα, δωράκια, κλπ), τώρα καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι σημαντική παρέμβαση «για την στήριξη των ασθενέστερων».

Ότι, η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των φορολογικών συντελεστών και δεν χρειάζεται ενισχυμένους ελέγχους. Οι συνήθεις φοροφυγάδες μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα έχουν παγώσει.»

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2VwRife
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη