Ν.Τσαλικίδης: Το μέλλον του τόπου μας δεν είναι ο χρυσός

Ν.Τσαλικίδης: Το μέλλον του τόπου μας δεν είναι ο χρυσός

«Πρέπει να δούμε εμπράκτως πώς η Περιφέρεια και η διοίκηση της Περιφέρειας δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις και της βιώσιμης ανάπτυξης και του στρατηγικού σχεδιασμού για τις επόμενες μέρες, για το μέλλον της περιφέρειας μας» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κος Νίκος Τσαλικίδης στην αρχή της τοποθέτησής του σημειώνοντας πως είναι κάτι που προφανώς και οι δήμαρχοι το γνωρίζουν και κάποιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά, όπως είπε, «κανένας δεν το αναφέρει».

Ο κος Νίκος Τσαλικίδης ακούει με προσοχή την τοποθέτηση του δημάρχου Καβάλας

Ο λόγος για τον Τοπικό Χωρικό Σχεδιασμό, καθώς, όπως ειπώθηκε, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι η πρώτη Περιφέρεια σε όλη τη χώρα, η οποία χρηματοδοτεί μέσα από το ΕΣΠΑ, τον Τοπικό Χωρικό Σχεδιασμό των δήμων, τα γνωστά ΤΧΣ, τα οποία θα ορίσουν πραγματικά τις τύχες των πολιτών και της Περιφέρειας. «Είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε δήμαρχος , ορίζοντας τη χρήση γης και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης. Να ορίσει δηλαδή εκείνος για το ποια θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη στην περιοχή του.»

Όπως τόνισε ο κος Τσαλικίδης: « Το μέλλον του τόπου μας δεν είναι ο χρυσός γιατί προσβάλει και την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και δεν είναι ένας τύπος επένδυσης που επιθυμεί η Τοπική Κοινωνία. Εμπράκτως η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας, των δήμων, προκειμένου να ορίσουν εκείνες τις χρήσης γης που αφορούν στους πολίτες τους» ανέφερε για να προσθέσει «Προφανώς και είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επένδυση του χρυσού, όσο προσβάλει το περιβάλλον και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών» σημειώνοντας ότι: « Δεν τιμούν τους Περιφερειακούς Συμβούλους (εννοεί της αντιπολίτευσης) να λένε ότι εκείνοι πρώτοι έφεραν το θέμα κι εμείς δεν θέλαμε. Συμφωνήσαμε όλοι στο ψήφισμα με ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.»
Φώτο:Νίκος Τσαλικίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2pXCYAp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.