Γιατί κανένας Δικαστικός λειτουργός ή Εισαγγελέας στην Ελλάδα δεν κατήγγειλε ποτέ το Σύστημα Δικαιοσύνης;

ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Γράφει ο

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


 


(Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, https://www.protothema.gr/world/article/932302/tailandi-dikastis-autopurovolithike-kataggellodas-to-sustima-dikaiosunis/)

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ με ημερομηνία 5/10/2019.

 

 "Ένας δικαστής από την Ταϊλάνδη αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος μέσα στο δικαστήριο, αφού προηγουμένως είχε αθωώσει πέντε μουσουλμάνους, ύποπτους για ανθρωποκτονία, επικρίνοντας το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα του.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Κανακόρν Πιαντσάνα έβγαλε ένα πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε αφού ανακοίνωσε ότι απαλλάσσονται των κατηγοριών, λόγω έλλειψης επαρκών αποδείξεων, οι κατηγορούμενοι για δολοφονία, σύσταση συμμορίας και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου....


....Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε σε μια περίοδο που πολλοί επικρίνουν το δικαστικό σύστημα, θεωρώντας ότι οι πλούσιοι και ισχυροί αντιμετωπίζονται με επιείκεια ενώ στους απλούς ανθρώπους επιβάλλονται πολύ αυστηρές ποινές για μικροαδικήματα. Όμως οι δικαστές σπανίως επικρίνουν δημοσίως το σύστημα.....".



Διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο, έχοντας ζήσει έναν ανηλεή δικαστικό αγώνα από το 1996, έχοντας βρει εν μέρει τη δικαίωση μόλις το 2017, έχοντας μπροστά μου ακόμη πολλά έτη δικαστικού αγώνα, ΔΙΚΑΙΩΣ, κατά τη γνώμη μου, αναρωτήθηκα: Οι Δικαστές στην Ταυλάνδη αυτοκτονούν, στη Λαμία, πως γίνεται να προάγονται και να μετατίθενται; Πάμπολλοι κ.κ. Συνεταίροι και Δανειολήπτες της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας βρίσκονται στα δίχτυα αυτού του άντρου ακολασίας και κλεψιάς, ταλαιπωρήθηκαν, ταλαιπωρούνται, καταστράφηκαν, καταστρέφονται και ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΜΩΜΟΣΥΝΗ κάνει 8 χρόνια να εκδοθεί.... ο κος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κος Θεολογίτης γράφει σε Διάταξή του, ότι το γεγονός πως εκ της Σ.Τ.Λ. δεν εδίδοντο στοιχεία σε μένα, στους πραγματογνώμονες, στην Εισαγγελία, είναι ένα διαρκές αδίκημα, αλλά οι δράστες είναι άγνωστοι.

 

Ερώτηση εμού του αδαούς:

 

Πώς γίνεται σε ένα σύνολο συγκεκριμένων ανθρώπων, δηλαδή συγκεκριμένου αριθμού μετεχόντων στη Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας και συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων της Σ.Τ.Λ. να παραμένουν άγνωστοι οι δράστες;

 

Πως θα αντιδρούσε αυτός ο δικαστής, ο Κανκόρν Πιαντσάνα αν ήταν δικαστής στη Λαμία;

  

Κι ας μην αυτοκτονούσε, αρκούσε να το καταγγείλει δημοσίως, εξάλλου Δημοκρατία έχουμε, δεν υπάρχει λογοκρισία....


 


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη