ΝΤ ΑΔΕΔΥ : Συμμετέχει μαζικά στην Παναιγαιακή κοινή ημέρα δράσης για την υγεία και μεταναστευτικό “

ΝΤ ΑΔΕΔΥ : Συμμετέχει μαζικά στην Παναιγαιακή κοινή ημέρα δράσης για την υγεία και μεταναστευτικό

Την συμμετοχή του στην Παναιγαιακή κοινή ημέρα δράσης για τις ελλείψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και το προσφυγικό-μεταναστευτικό , γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσης του το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σάμου.

Συγκεκριμένα η  εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου των εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου, συμμετέχει στην παναιγιακή  κινητοποίηση για την υγεία και το μεταναστευτικό γιατί και τα δύο αυτά θέματα, όπως αναφέρει,  απασχολούν τον λαό των νησιών μας και έχει πλαίσιο πάλης μεταξύ άλλων.

Καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία  και μέλη της να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν μαζικά στην παναιγιακή κοινή μέρα δράσης στις 15-10-2019 και στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει ο σύλλογος εργαζομένων γενικού νοσοκομείου Σάμου μαζί με το εργατικό κέντρο Σάμου την ίδια μέρα στο Βαθύ της Σάμου με προ-συγκέντρωση στις 6μμ στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Καλεί επίσης όλους τους φορείς των νησιών  να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν μαζικά, καθώς και όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. των νησιών του Αιγαίου να συμμετέχουν με δράσεις που εκείνα θα επιλέξουν.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

Παλεύουμε:

-Για στελέχωση όλων των μονάδων της Υγείας και του ΕΚΑΒ στα νησιά μας μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

– Να στελεχωθεί τώρα το ΕΚΑΒ με το απαραίτητο ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να υπάρχουν στην κυκλοφορία τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες και όλο το 24ωρο.

– Να προσληφθούν με πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες στο κέντρο υγείας Καρλοβάσου, ώστε να καλυφτούν πλήρως οι μεγάλες ανάγκες του Κ.Υ.Κ. και της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

– Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλεία για όλους.

– Να δώσει τώρα λύση η κυβέρνηση στο μεγάλο πρόβλημα και την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην παιδιατρική κλινική.

– Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρης χρηματοδοτούμενο από το κράτος.

– Απεγκλωβισμός Προσφύγων και Μεταναστών από τα νησιά και την χώρα.

– Να μεταφερθούν οι Υπηρεσίες ασύλου στην Ηπειρωτική χώρα, εκεί να εξετάζονται τα αιτήματα τους και χορηγούνται έγγραφα και να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν.

-Να κλίσει το Hot-Spot στο Βαθύ της Σάμου

– Κανένα νέο, κολαστήριο Ηοt-Spot,πουθενά αλλού. Στα νησιά να υπάρχουν μόνο μικρές μονάδες καταγραφής και ιατρικής περίθαλψης-εκτίμησης

– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες-μετανάστες

– Και ζητάμε να ακυρωθεί η κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας, Ε.Ε.-Τουρκίας που τους κρατά στα νησιά παρά την θέληση τους, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

The post ΝΤ ΑΔΕΔΥ : Συμμετέχει μαζικά στην Παναιγαιακή κοινή ημέρα δράσης για την υγεία και μεταναστευτικό " appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3261GNf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη