Κέρκυρα: Πωλείται ξενοδοχείο- Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

Κέρκυρα: Πωλείται ξενοδοχείο- Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι

O Σύνδεσμος Ξενοδοχουπαλλήλων ενημερώνει με ανακοίνωση του:
Στάση εργασίας, από τις 07.00 έως τις 11.00, πραγματοποίησαν το Σάββατο 12 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του ομίλου «Louis» στην Κέρκυρα. Την στάση εργασίας είχε προκηρύξει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Το σωματείο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας της επιχείρησης.
Το προηγούμενο διάστημα ανακοινώθηκε η πώληση ξενοδοχείων του ομίλου «Louis» στον πολυεθνικό κολοσσό «Black Stone». Έχει ήδη ανακοινωθεί η πώληση ξενοδοχείων σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κρήτη και έπεται συνέχεια. Αν και έχουν περάσει 20 μέρες από την εξέλιξη αυτή, «ούτε ο όμιλος «Louis» ούτε ο όμιλος «Black Stone» έχουν μέχρι σήμερα ενημερώσει τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους για τις λεπτομέρειες της μεταβίβασης και τον τρόπο διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων κατά τη μεταβίβαση και την ενδεχόμενη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων». Για τα ζητήματα αυτά είχε κληθεί τριμερής στο ΣΕΠΕ, στην οποία οι εκπρόσωποι παλιάς και νέας εργοδοσίας δεν εμφανίστηκαν.
Η εταιρεία με την τακτική της επιδιώκει «τη μετάθεση των εξελίξεων σε χρόνο που θα είναι τα ξενοδοχεία κλειστά και ανενόχλητη θα μπορεί να «κόβει και να ράβει κουστούμια» για τους εργαζόμενους». Ο αγώνας θα συνεχιστεί με αίτημα για συζήτηση στο Υπουργείο Εργασίας, τα Δημοτικά και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/31cHybc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.