Ξεκίνησαν οι καταλήψεις - Λουκέτο σε τέσσερα σχολεία στον Πύργο

Ξεκίνησαν οι καταλήψεις - Λουκέτο σε τέσσερα σχολεία στον Πύργο

Τα αιτήματα που αναφέρουν οι μαθητές στους λόγους που τους οδήγησαν σε κατάληψη στα τέσσερα λύκεια της πόλης, κάποια είναι σοβαρά και κάποια είναι αστεία… Το στεγαστικό ή η έλλειψη καθηγητή φυσικής είναι στα πιο ουσιώδη, το χαρτί υγείας και το αντισηπτικό στα πιο αστεία…

Σε κάθε περίπτωση από χθες τα τέσσερα λύκεια τελούν υπό κατάληψη, νωρίς – νωρίς στην σχολική χρονιά και σε κάποιες περιπτώσεις οι μαθητές αναφέρουν πως είναι «επ' αόριστον»…

Στο 1ο Λύκειο Πύργου η κατάληψη έχει να κάνει με το στεγαστικό κυρίως καθώς όπως αναφέρουν οι μαθητές οι αίθουσες «μπάζουν» νερά, υπάρχει θέμα με το στέγαστρο και επίσης υπάρχει θέμα με την απομάκρυνση των μπασκετών που έχει αναφερθεί πως θα γίνει. Θέμα υπάρχει και με την έλλειψη σχολικού τροχονόμου στο δρόμο έξω από το σχολείο.

katalipseis2

Στο 2ο Λύκειο Πύργου τα προβλήματα είναι η έλλειψη αναλώσιμων ειδών, η αυστηρότητα των φυλάκων και η έλλειψη καθηγητή σχεδίου.

Στο 3ο Λύκειο Πύργου οι μαθητές έχουν ως αιτήματα τις ακατάλληλες μπασκέτες σύμφωνα με αυτοψία στο δήμο, τη συγχώνευση τμημάτων στην Α και Β΄ τάξη με αποτέλεσμα να μην γίνονται εργαστήρια και η έλλειψη φυσικού που δημιουργεί όπως λένε προβλήματα στην γ' τάξη ενόψει πανελληνίων.

Στο 4ο Λύκειο Πύργου οι μαθητές κάνουν κατάληψη για τους συνοδούς της πενταήμερης που δεν έχουν δηλώσει, τα πολυάριθμα τμήματα στην Α' λυκείου, την έλλειψη χαρτιού υγείας στις τουαλέτες και αντισηπτικού.

Πηγή: ilialive



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2p1v88H
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη