Παναγιώτης Ιακωβής: Η πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ


Η πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ
__________________

Όταν ένας πολιτικός φορέας προοδεύει, οφείλουμε να το αναγωρίζουμε. Κι ο ΣΎΡΙΖΑ, επώδυνα, προοδεύει. Μετατρέπεται σε ένα Αστικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που έχει ελπίδες επιβίωσης. Διότι, αν παρέμενε προσκολλημένος στον Ρουβίκωνα, τον

κ. Πολάκη, τον κ. Κυρίτση, τον χουντικό Μαδούρο και τον κ. Κουφοντίνα, ήταν καταδικασμένος. Και οι ανωτέρω κύριοι εκφράζουν τα άκρα. Και ως άκρα, έχουν περιορισμένη απήχηση στους Πολίτες. Είναι μικρά, αλλά έχουν ένταση, που λέει και η διαφήμιση του μπισκότου. Αν όμως θέλεις να εκφράσεις περισσότερους Πολίτες, οφείλεις να μετακινηθείς από τα άκρα.
Σωστά, λοιπόν, ζητάει νέα μέλη. Και τα νέα μέλη δεν πρέπει να είναι περιορισμένης ευθύνης, υπό την καθοδήγηση της αρτηριοσκληρωτικής γερουσίας. Σωστά, δεν συντάσσεται πλέον με τους ποινικούς των Εξαρχείων. Η Δημοκρατία δεν έχει στεγανά. Έχει υποχρέωση και δικαίωμα να επιβάλλεται παντού. Σωστά, δεν έχει ως "πρώτο βιολί" τον κο Πολάκη. Σωστά, προσπαθεί να ασκήσει δομική αντιπολίτευση.

Είναι μαθηματικώς δεδομένο ότι ο συντεταγμένος, έλλογος και σοβαρός λόγος, αν επιτευχθεί από έναν φορέα που είχε μάθει να στηρίζεται στις "ελπίδες" και την αγανάκτηση, θα έχει αποτέλεσμα.

Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά γνωρίζω και εκτιμώ πολλά Στελέχη του ΣΎΡΙΖΑ, υψηλής και σοβαρής κατάρτισης. Αν δούμε αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους να αντικαθιστούν τους τους κουμπουροφόρους και τους αρκουδόμαγκες, θα σημάνει, επιτέλους, και τη λήξη μιας πολύ δυσάρεστης εποχής για την Πατρίδα.

Καλή επιτυχία σε αυτή την επώδυνη μετάβαση.

Είμαι βέβαιος ότι θα είναι για το καλό της Πατρίδας. Η ύπαρξη ενός σοβαρού κεντροδεξιού κόμματος και η ύπαρξη ενός σοβαρού κεντροαριστερού κόμματος είναι πυλώνας της Δημοκρατίας.
Επιτρέψτε μου και μια σύσταση: μην συνεργαστείτε ξανά με τον κο Καμμένο.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη