Πρ. Παυλόπουλος:Τιμή για την Ελλάδα η προεδρία Σισιλιάνου στο Ευρ. Δικαστήριο

Πρ. Παυλόπουλος:Τιμή για την Ελλάδα η προεδρία Σισιλιάνου στο Ευρ. Δικαστήριο

ΜΕ την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο Δήμος Ναυπλίου τίμησε εξέχουσες προσωπικότητες της επιστήμης , στα πλαίσια του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου που πραγματοποιείται στην Αργολική πρωτεύουσα μέχρι αύριο.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε, εκ μέρους του δήμου Ναυπλίου το βραβείο «Α. Πολυζωίδης-Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο» στον πρόεδρο του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λίνο -Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να ηγείται, για πρώτη φορά, του εμβληματικού αυτού Δικαστηρίου ένας καταξιωμένος Έλληνας Νομικός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, κατά την προεδρία του κ. Σισιλιάνου, το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα υπερασπισθεί, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, τόσο αναφορικά με την προστασία της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, όσο και τα Δικαιώματα που αφορούν το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου και, άρα, την θωράκιση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι στο πεδίο της έννομης τάξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπάρχει σήμερα ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κενό, ως προς την κανονιστική ισχύ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

«Κάτι που, δυστυχώς, σημαίνει ότι για το Συμβούλιο της Ευρώπης το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου παραμένει, ακόμη, στο επίπεδο απλών κατευθυντηρίων γραμμών, δίχως επαρκή κανονιστική θωράκιση και, δυστυχώς, δίχως επαρκείς κυρωτικούς μηχανισμούς δικαιοδοτικού χαρακτήρα, σε περίπτωση παραβίασης των Δικαιωμάτων, τα οποία ο ως άνω Χάρτης θεσμοθετεί» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος .

Η Απονομή Αριστείων «Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες» έγινε , επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , στους:
• Αναστάσιο-Ιωάννη Μεταξά Ομότιμο Καθηγητή, ΕΚΠΑ, Μέλος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας
• Δημήτριο Νανόπουλο, Διακεκριμένο Καθηγητή Πανεπιστήμιο Τέξας, Ακαδημαϊκό
• Ιωάννη Πανούση Ομότιμο Καθηγητή, ΕΚΠΑ

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στον κ Παυλόπουλο, επίτιμο δημότη της πόλης ,ενώ η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός .

Φωτο :STUDIO B&G
Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ-Β.ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2LNJH8u
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.