Στο επίκεντρο επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμός (video)

Στο επίκεντρο επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμός (video)

Η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που είχε ο Μάικ Πομπέο στην Αθήνα. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι αμερικανικές εταιρίες είναι έτοιμες να επενδύσουν στην Ελλάδα, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Διμερείς εμπορικές σχέσεις, αμερικανικές επενδύσεις, ενέργεια και τουρισμός βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.

Έτοιμοι για επενδύσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε το γεγονός ότι αμερικανικές εταιρίες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στη Pfizer που επιδιώκει να επενδύσει στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για το Ελληνικό. Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:

«Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και στην ενεργειακή συνεργασία μας, περιλαμβανομένης εκείνης στο υγροποιημένο φυσικό αέριο. Όπως και στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, έχοντας κατά νου τη συμμετοχή της EXXON MOBIL στους διεθνείς ομίλους που δραστηριοποιούνται στα ανοιχτά της Κρήτης».

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες: «Οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι στο απόγειο, ποτέ δεν ήταν ισχυρότερες και προσβλέπω στο πώς θα προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχουν εταιρίες απ` τις ΗΠΑ, εμπορικές εταιρίες, που ανυπομονούν να εντοπίσουν ευκαιρίες, είναι είναι έτοιμες να έρθουν, να επενδύσουν και να βοηθήσουν να αναπτυχθεί η οικονομία εδώ, στην Ελλάδα».

Συνεργασία για την ενέργεια

Ο Μάικ Πομπέο αναφέρθηκε και στον αγωγό Eastmed, για τον οποίο η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει έμπρακτη υποστήριξη ενώ με θερμά λόγια μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται από την ελληνική κυβέρνηση: «Ο σκοπός ο δικός μου, του προέδρου Τραμπ και του υπουργείου Εξωτερικών είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποκομίσει τα δικά της οφέλη από την ενέργεια όπως η Αμερική. Οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν, είτε στην Ελλάδα είτε ανά τον κόσμο, όταν έχουν να κάνουν με μια σταθερή κυβέρνηση, μια σειρά κανόνων που είναι προβλέψιμοι, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν μια επένδυση δεκαετιών».

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2LQUsHj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη