Δίκη Χ.Α: Χ. Αλεξόπουλος: «Υπήρχε η εικόνα, οτι ήταν προβοκάτσια η δολοφονία Φύσσα»

Δίκη Χ.Α:  Χ. Αλεξόπουλος:  «Υπήρχε η εικόνα, οτι ήταν προβοκάτσια η δολοφονία Φύσσα»

Με την απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, συνεχίζονται  οι απολογίες των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Στην κατάθεσή του ο Αλεξόπουλος, δήλωσε πλήρη άγνοια για έκνομες ενέργειες στελεχών του κόμματός του και υποστήριξε ότι ο ίδιος πρώτα εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που ανεξαρτητοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014, είπε επίσης πως εντάχτηκε στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αφού πείστηκε για τις αρχές της οργάνωσης από όσα διάβαζε στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή».
Χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013 και όσα διάβαζε σε δημοσιεύματα για ξυλοδαρμούς από μέλη της Χρυσής Αυγής, ως κομβικά σημεία που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του. «Υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρεισέφρησε στο χώρο για να γίνει αυτό το συμβάν και να κάνει ζημιά στο κόμμα και στο κίνημα» υποστήριξε στην απολογία του.
Σε εξέλιξη είναι η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, του περίφημου «Καιάδα» της οργάνωσης. Στο δικαστήριο έχει προβληθεί βίντεο από τον σκληρό δίσκο του Ν. Μιχαλολιάκου στο οποίο ο Γερμενής μιλάει ως εκπαιδευτής δόκιμων μελών της Χρυσής Αυγής και αναπτύσσει την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της οργάνωσης για τον «Αιώνιο Εβραίο», ενώ πρώην χρυσαυγίτης που κατέθεσε υπό καθεστώς προστασίας έχει περιγράψει ότι «Ο Γερμενής με έμαθε να σκοτώνω».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ : Νίκος Καπόγλης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2OqHXnx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη