Ένταση στην Προανακριτική - Πολάκης: «Μόνο σηκωτό θα με πάρετε από δω»

photo: Eurokinissi

Ένταση στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την σκευωρία της Novartis. Oι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ζήτησαν την εξαίρεση από τη σύνθεση των μελών της επιτροπής των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εξήγησαν πως τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται ότι γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας ή να προανήγγειλαν διώξεις, πριν τις ασκήσει η Δικαιοσύνη και θα πρέπει να εμφανιστούν στην επιτροπή ως μάρτυρες και όχι ως εξεταστές.

Ο Παύλος Πολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει ότι γνωρίζει τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε επισκεφθεί την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε την άμεση εξαίρεση των δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να έρθουν ως μάρτυρες. Το ίδιο επιχείρημα υποστήριξε νομικά και ο Θάνος Πλεύρης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να είπε ότι "μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ", ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται να είπαν ότι δεν αποχωρούν, έως ότου εξεταστούν ως μάρτυρες.

Κεγκέρογλου: Πρέπει να εξαιρεθούν οι Τζανακόπουλος και Πολάκης

Πολάκης: Είναι παπ…ς αυτά

Μαρκοπουλος: Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην επιτροπή

Πολακης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως υπόπτους και όχι μάρτυρες

Μαρκοπουλος: Εσείς είπατε στον ΑΝΤ1 ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από πού τους γνωρίζετε;

Καραγκουνης: Γιατί δεν θέλετε να καταθέσετε, κ. Τζανακόπουλε και κ. Πολάκη; Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο-κλειδί και μέρος της δικογραφίας. Δεν τους φιμώνουμε, απεναντίας με την ιδιότητα του μάρτυρα θα έχουν δυνατότητα να φωτίσουν την υπόθεση

Ραγκουσης: Αυτή η πρόταση είναι πραξικόπημα.

Από εκεί και πέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη, με το σκεπτικό ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου φαίνεται να εκπροσωπούν εμπλεκόμενο στην υπόθεση.via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2P9wokY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.