«Ζήτω η Λευτερια΄» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

«Ζήτω η Λευτερια΄» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Λάρισας από την γερμανική κατοχή, διοργανώνει εκπαιδευτική δράση για παιδιά 6-12 χρονών, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 του μηνός, με τίτλο «Ζήτω η Λευτεριά».
Με σημείο αναφοράς τα έργα της ενότητας«Αγωνιστικότητα» της επανασχεδιασμένης Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, αυτό της Γερμανικής Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης. Θαγνωρίσουν και θα παρατηρήσουντο εκτενές σύνολο των έργων της Μόνιμης Συλλογής, μέσω της περιήγησής τους στον εκθεσιακό χώρο, που αναφέρεται στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Κατοχής, την πείνα, την εξαθλίωση και το πνεύμα της αντίστασης. Η οπτικοακουστική εμπειρία των παιδιών θα ενισχυθεί μέσα από την ειδική προβολή όλων των έργων της Συλλογής με θέμα την Γερμανική Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση στο "darkroom" της Πινακοθήκης.
Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους πορτρέτο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, εμπνεόμενα από τα εμβληματικά πορτρέτα ανώνυμων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης του Δημήτρη Κατσικογιάννη (1915-1991) τα οποία αποτυπώνουν πολύ χαρακτηριστικά υπαρκτές προσωπικότητες αγωνιστών.

Info
Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα
Ηλικιακή ομάδα: 6 – 12 χρονών
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.
Για δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 στο 2410-672499

Σχεδιασμός – υλοποίηση: ΒαλεντίνηΜαργαριτοπούλου, Μαρία – Σοφία Χαρισμανίδου

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα,
Λεωφ. Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη, 2410-616266

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2oCIwQP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.