Εξόρμηση συνταξιούχων στην αγορά του Βόλου ενόψει μεθαυριανού συλλαλητηρίου

Εξόρμηση συνταξιούχων στην αγορά του Βόλου ενόψει μεθαυριανού συλλαλητηρίου

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, με την αφορμή της Παγκόσμιας Μέρας της Τρίτης Ηλικίας πραγματοποίησε πλατιά εξόρμηση στην αγορά της πόλης μοιράζοντας την ανακοίνωση τους και καλώντας τους συνταξιούχους της Μαγνησίας να συμμετέχουν στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 3 Οκτωβρίου στη Λάρισα που οργανώνει η ΣΕΑ με το παρακάτω κείμενο:

«Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία σταθερά. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, να έχουμε δημόσια κοινωνική ασφάλιση και υγεία, για  να ζούμε με αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε την λογική ότι έγινε, έγινε. Διεκδικούμε ότι  μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές, στα δικαιώματά μας. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, δεν τα χαρίζουμε σε κανένα επενδυτή.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  • Κατάργηση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.
  • Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα  η κυβερνήσεις  αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

Η Πρώτη του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως  παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, οργανώνει πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.

Την 3η Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

την Πέμπτη και ώρα 10: 30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας

Όλοι στο δρόμο του αγώνα!!!

Δηλώστε συμμετοχή στα τηλεφωνά: ΙΚΑ 24210-31307, ΔΗΜΟΣΙΟΥ-30472,

ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) -23789, ΟΑΕΕ(ΤΑΕ)-38663, ΝΑΤ-21102, ΑΓΕΤ-33863

 

Η αναχώρηση των λεωφορείων  8:30 π.μ. από το Δημαρχείο Βόλου.

 

Οι Διοικήσεις.

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2mAPa8W
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη