Βερολίνο: «Πάγωμα ενοικίων» για πέντε χρόνια - Ποιες μεγαλουπόλεις... το σκέφτονται

Βερολίνο: «Πάγωμα ενοικίων» για πέντε χρόνια - Ποιες μεγαλουπόλεις... το σκέφτονται

Για το πάγωμα ενοικίων στο Βερολίνο για πέντε χρόνια συμφώνησαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, σε ένα από τα πλέον δραστικά σχέδια που έχει στόχο να βάλει φρένο στις ραγδαίες ανατιμήσεις.

Το Άμστερνταμ και η Νέα Υόρκη, αλλά και άλλες μεγαλουπόλεις, παρακολουθούν με προσοχή το παράδειγμα της γερμανικής πρωτεύουσας.

Παρά το ότι υπάρχουν πιέσεις για αντίστοιχο πάγωμα στα ενοίκια και στο Μόναχο, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια τέτοια συμφωνία από τις τοπικές αρχές, διότι υπάρχουν ανησυχίες ότι μια τέτοια κίνηση θα περιέπλεκε την ανάπτυξη της αγοράς κατοικιών.

Η συμφωνία ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες, του Πρασίνους και την Αριστέρα στο Βερολίνο ανοίγει το δρόμο ώστε το πάγωμα να τεθεί σε ισχύ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η Deutsche Wohnen, η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια διαμερισμάτων στο Βερολίνο, φαίνεται ως ο μεγαλύτερος ηττημένος αυτής της διαδικασίας, καθώς έχει χάσει το 20% της χρηματιστηριακής της αξίας από τότε που άρχισαν να προωθούνται τα σχέδια τον Ιούνιο. Τη Δευτέρα, η μετοχή της έκανε νέα βουτιά έως και 4.6%, ενώ η Vonovia (η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων) είδε μείωση 1,9%%.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν προωθηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ισπανία που μπήκε πέρυσι ανώτατο όριο, ενώ στην Πορτογαλία οι ιδιοκτήτες δεν επιτρέπεται να προβούν σε αύξηση ενοικίου για ενοικιαστές χαμηλού εισοδήματος.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2MCJq8X
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη