Στην Κύπρο ο Ν. Δένδιας – Διπλωματικός «πυρετός» σε Αθήνα και Λευκωσία

Στην Κύπρο ο Ν. Δένδιας – Διπλωματικός «πυρετός» σε Αθήνα και Λευκωσία

Με σκοπό το συντονισμό ενεργειών Ελλάδας-Κύπρου, υπό την πίεση των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται την Κύπρο. Όπως ενημέρωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, το ερευνητικό σκάφος «Γιαβούζ» έφτασε στην τοποθεσία, Μόρφου 1, και πρόκειται να ξεκινήσει γεωτρήσεις αργότερα σήμερα.

Ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση αρχικά, στις 16:30 με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στη συνέχεια στις 18:30 θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τις συναντήσεις του ο Ν. Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κύπρο.

«Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο στο Οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ» τονίζει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram. Οι τουρκικές προκλήσεις που συνοδεύονται με μία ακραία και αντιπαραγωγική ρητορική δεν δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για τη θετική επανεκκίνηση που η Ελλάδα επιθυμεί και επιδιώκει», σημειωνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Oqkymb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη