Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που έχει ο πρωθυπουργός με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, μια μέρα μετά την επίσκεψη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα. Οι συναντήσεις που είχε η αντιπροσωπεία είναι απόδειξη ότι η συνεργασία με την Τουρκία συνεχίζεται, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, επισημαίνοντας ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαίωσαν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας.

Μιλώντας το πρωί στη Βουλή, στην ώρα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό και κάλεσε την Άγκυρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Ανακοίνωσε ακόμη ότι μεταξύ των μέτρων που θεσπίζει η κυβέρνηση είναι τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για όσους δεν δικαιούνται άσυλο και η αλλαγή του τρόπου παροχής ασύλου. Πρόσθεσε ότι 20.000 άτομα θα μεταφερθούν άμεσα από τα νησιά σε 10 περιφέρειες της χώρας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2pH2gCM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη