Κατερίνα Παπανάτσιου: Χρέος μας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη

Κατερίνα Παπανάτσιου: Χρέος μας να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη

«Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε την  ιστορική μνήμη, σταθερά αγωνιζόμενοι ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και ολοκληρωτισμού. Η μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή, όχι μόνο για να μας θυμίζει και  να μας καθοδηγεί, αλλά να είναι και η κινητήρια δύναμη στην καταπολέμηση φαινομένων  ρατσισμού και  μισαλλοδοξίας»

Τα παραπάνω δήλωσε η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κ. Παπανάτσιου κατά την επίσκεψή της στην έκθεση του πλούσιου επετειακού υλικού για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του Βόλου των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας. Η Βουλευτής ξεναγήθηκε από τους υπαλλήλους των ΓΑΚ που επιμελήθηκαν την έκθεση, η οποία περιελάμβανε αρχειακό υλικό και ντοκιμαντέρ σχετικά με την οργάνωση της Αντίστασης, τις διώξεις των Εβραίων και των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης , τον παράνομο τύπο της εποχής και  πολλά άλλα ιστορικά έγγραφα.

Η κ. Παπανάτσιου συνεχάρη τους υπαλλήλους των ΓΑΚ για την εξαίρετη έκθεση και τόνισε ότι  πρέπει να την επισκεφτούν όλοι οι πολίτες του Βόλου.

 

 

 

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MSGu73
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη