Φ. Κακαβίτσας: Κίνδυνος λοιμώξεων αν μείνουμε χωρίς καθαρίστριες

Φ. Κακαβίτσας: Κίνδυνος λοιμώξεων αν μείνουμε χωρίς καθαρίστριες

Ψήφισμα υπέρ της διατήρησης της εργασιακής σχέσης των καθαριστριών με το Νοσοκομείο εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων και Διαποντίων κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του. Ανακοίνωση με το οποίο ζητά τη χρήση μόνιμου προσωπικού για τον καθαρισμό του ιδρύματος, εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου εργάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι εκπαιδευμένες για την εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι καθαρίστριες στα νοσοκομεία πρέπει να έχουν σταθερή σχέση εργασίας, σε μόνιμες θέσεις πλήρους απασχόλησης, με εργοδότη το Υπουργείο Υγείας και διασφάλιση αυξημένων δικαιωμάτων ανάλογα με τη σοβαρότητα, την ευθύνη, την επικινδυνότητα και τη σπουδαιότητα του έργου που παράγουν.

Θα βρεθούμε σε δυσχερή θέση αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις αναφέρει ο διοικητής του ιδρύματος Φοίβος Κακαβίτσας, επισείοντας τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμόξεων.

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη