Ε.Λαφτσή: Η Eldorado είναι η μόνη που θα βγει κερδισμένη και φεύγοντας θα αφήσει κρανίου τόπο

Ε.Λαφτσή: Η  Eldorado  είναι η μόνη που θα βγει κερδισμένη  και φεύγοντας  θα αφήσει  κρανίου  τόπο

«Το θέμα της εξόρυξης χρυσού δεν είναι ένα καινούργιο θέμα, δεν έρχεται για πρώτη φορά. Υπάρχουν αγώνες χρόνων, δεκαετιών από την τοπική κοινωνία. Είναι ένα θέμα το οποίο ήταν στη διαβούλευση πολύ καιρό, για το οποίο υπάρχουν τεκμηριωμένες απόψεις από αναγνωρισμένους διεθνώς επιστήμονες οι οποίοι κατατείνουν ότι η εξορυκτική διαδικασία και ανάπτυξη, είναι ουσιαστικά δύο ασύμβατες έννοιες» δηλώνει η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΗτική Ανατροπή κα Ελένη Λαφτσή και σημειώνει ότι «Η Eldorado είναι η μόνη που θα βγει κερδισμένη από αυτή την ιστορία και φεύγοντας θα αφήσει ένα κρανίου τόπο με τους κατοίκους της περιοχής να φεύγουν και να οδεύουν προς την μετανάστευση. Η εξορυκτική δραστηριότητα υπονομεύει τα πλεονεκτήματα που έχει αυτή η περιοχή, όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, αλλά και την ανάπτυξη και το μέλλον των παιδιών μας.»

Η κα Ελένη Λαφτσή

Σύμφωνα με την κα Λαφτσή η εξορυκτική δραστηριότητα ουσιαστικά υπονομεύει την υγεία των κατοίκων, φθείρει το περιβάλλον, «δεν υπάρχουν θετικά που θα μπορούσαμε να δούμε, ώστε να κατατείνουμε σε μια θετική θέση όσον αφορά στην εξορυκτική δραστηριότητα» ανέφερε για να αποκαλύψει την έντονη ανησυχία που προκάλεσε η «αναζωπύρωση» του θέματος.

«Ανησυχήσαμε. Θεωρούσαμε ότι ήταν ένα θέμα που «είχε μπει στο αρχείο». Μας ανησύχησε η αναφορά του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο οποίος είπε ότι συζητά με την εταιρεία την αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης και θεωρώ υποκριτικό το ότι επικαλείται ότι θα λάβει υπ' όψιν την γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μα είναι γνωστή η γνώμη της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα με ηχηρό τρόπο μέσα από κινητοποιήσεις χρόνων , οι οποίες κινητοποιήσεις έγιναν θέμα πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά.» Όπως τόνισε η κα Λαφτσή είναι υποκριτική η επίκληση της γνώμης της τοπικής κοινωνίας. «Μας ανησυχεί ακόμη και η στάση της ΝΔ η οποία εδώ τουλάχιστον τοπικά κράτα σιγή ιχθύος. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν δω ανθρώπους της να συγκρούονται ακόμη και με το χώρο τους, γιατί ο Μητσοτάκης δεν είναι τυχαίος, ηγείται της ΝΔ και είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας» ανέφερε προσθέτοντας « Χαιρόμαστε που βλέπουμε φορείς να βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο. Να φέρουν στην επιφάνεια το θέμα και να συντάσσονται. Χαιρόμαστε που πήρε την πρωτοβουλία η Διανομαρχιακή και οι δήμοι παίρνουν ένας μετά τον άλλο θέση. Δεν πρέπει να σταματήσουμε όμως εδώ.»

Τέλος, η κα Λαφτσή προτείνει ο δήμος Κομοτηνής να αναλάβει, μαζί με την Περιφέρεια, την πρωτοβουλία να συσπειρώσει όλους τους φορείς σε επίπεδο Αν.Μ.θράκης και να γίνουν και κάποια βήματα σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής. «Εμείς θα βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, με όποια μέσα διαθέτουμε» τονίζει καταλήγοντας: «Ελπίζουμε το ομόφωνο ψήφισμα να είναι μόνο η αρχή και όχι απλά να είναι κάτι που το κάνουμε για να πούμε ότι απλά το κάναμε.»
Φώτο: Ελένη Λαφτσή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2oY82zy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη