Περφόρμανς της  Ella Goodine-Richardson στη FokiaNou Art Space

H FokiaNou Art Space φιλοξενεί ως και την Παρασλευή 4 Οκτωβρίου, την Αμερικανίδα εικαστικό και περφόρμερ Ella Goodine-Richardson. Το έργο της με τίτλο “Mother Puce: Chapter 1 – Rhymes for Fleas and Pests” αποτελείται από μια εγκατάσταση με χειροποίητα κοστούμια, υφάσματα καθώς και  περφόρμανς.  Η “Mother Puce” χρησιμοποιεί την μεταφορά των παιδικών τραγουδιών, όπως η Mother Goose – μητέρα χήνα, για να μιλήσει για ιστορίες βασισμένες σε αληθινά περιστατικά. Η εξιστόρηση πραγματοποιείται με φόντο την εγκατάσταση από υφάσματα και κοστούμια που λειτουργεί σαν σκηνικό.
Η  Ella Goodine-Richardson αντλεί έμπνευση για το έργο της, μέσα από την έρευνα που έχει διεξάγει για την ιστορία του κοστουμιού καθώς και την διαμόρφωση του εκάστοτε γούστου που επικρατεί. Το ύφασμα, η περφόρμανς, ο ήχος και το βίντεο αποτελούν το μέσο για να επανεξετάσει και να αμφισβητήσει έννοιες που συμβατικά έχουν αποδοθεί σε αντικείμενα και ήχους της καθημερινότητας.
Η περφόρμανς θα πραγματοποιείται κάθε μέρα, στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις 16.00 το απόγευμα έως τις 21.00 το βράδυ.
Η  Ella Goodine-Richardson κατάγεται από την Ινδιανάπολη της Ιντιάνα, στις ΗΠΑ. Έχει  πτυχίο μπάτσελορ στις τέχνες, από το Hampshire College στην αισθητική φιλοσοφία και το κοστούμι.  Έχει πραγματοποιήσει  περφόρμανς  σε πόλεις όπως το Κολοράντο Σπρινγκς, η Ουάσιγκτον και το Άμερστ της Μασαχουσέτης. Έχει επίσης παρουσιάσει το έργο της στην L’Etna στο Παρίσι της Γαλλίας, στη γκαλερί The Big Car στην Ινδιανάπολη, στο The Wonder Box στο Farmville της Βόρειας Καρολίνας και στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βιρτζίνια στο Ρίτσμοντ.

Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Διάρκεια:2 έως 4  –   Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 16.00 – 21.00
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr

The post Περφόρμανς της  Ella Goodine-Richardson στη FokiaNou Art Space appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2o0R83p
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη