«Mας πήρανε χαμπάρι» και στην Αυστραλία

«Mας πήρανε χαμπάρι» και στην Αυστραλία

του Νάσου Μπράτσου

Ο τίτλος είναι ελαφρώς «ποιητικός», αφού το σχετικό δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος», συνεπώς δεν ανακάλυψαν οι εκεί Έλληνες μετανάστες τώρα τα παρατσούκλια των οπαδών των ελληνικών ομάδων. Σίγουρα όμως μέσω του δημοσιεύματος αρκετοί Αυστραλοί, αλλά και Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς θα πληροφορηθούν τα όσα ισχύουν στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων.

Η ομογενειακή εφημερίδα τόσο με την έντυπη όσο και με την ηλεκτρονική της έκδοση και στα ελληνικά και στην αγγλική γλώσσα, προσφέρει σε όλα τα επίπεδα σημαντική πληροφόρηση. Λαϊκό και δημοφιλές άθλημα το ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να μείνει έξω από τα ενδιαφέροντα του επιτελείου της και σωστά έπραξαν λοιπόν για την επιλογή αυτών.

«Γριές», «Ιεχωβάδες», «Βάζελοι», «Γαύροι», «Χανουμάκια» και λοιπές «φυλές» των γηπέδων, έγιναν γνωστές και στη χώρα των καγκουρό, όπου πρέπει να πούμε πως η ελληνική παροικία εδώ και χρόνια έχει ιδρύσει αθλητικούς συλλόγους και ποδοσφαιρικές ομάδες με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία, που συσπειρώνουν την ομογένεια.

Άλλωστε εδώ και χρόνια υπήρξαν και μεταγραφές τόσο από την Αυστραλία προς την Ελλάδα, όσο και αντιστρόφως. Το «δεύτερο ημίχρονο» μόλις ξεκίνησε με τους εγχώριους Έλληνες φίλους των ομάδων που αναφέρονται στο δημοσίευμα να ψάχνουν αν κατά τη γνώμη τους, είναι απολύτως ακριβή τα όσα τους αποδίδονται.

Ο τίτλος του άρθρου είναι Gavri, hanoumises and vazeli… Popular nicknames of Greek sports fans και πατώντας πάνω σε αυτόν θα δείτε και το πλήρες δημοσίευμα.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2nVePdc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη