Τουρκία: Μετά τους S-400 θέλει 36 ρωσικά μαχητικά!

Τουρκία: Μετά τους S-400 θέλει 36 ρωσικά μαχητικά!

Άγκυρα και Μόσχα είναι κοντά στην σύναψη συμφωνίας για την πώληση 36 ρωσικών μαχητικών Su-35 στην Τουρκία, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Άγκυρα και η Μόσχα ενδέχεται επίσης να καταλήξουν σε συμφωνία βάσει της οποίας μερικά ανταλλακτικά των αεροσκαφών να κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Άλλωστε, Ρωσία και Τουρκία διεξάγουν συνομιλίες σε προχωρημένο επίπεδο για την πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35 εδώ και καιρό, όπως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Ανάπτυξης Ντμίτρι Σουγκάεφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA της Ρωσίας.

Ερωτηθείς, τότε, για μία ενδεχόμενη παράδοση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών SU-35 στην Τουρκία, ο Σουγκάεφ είπε ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, ενώ σχετικά με το μοντέλο Su-35 δήλωσε πως είναι ένα αεροσκάφος «πρώτης γραμμής για τη ρωσική αεροπορία και όποιον επιθυμεί να το αγοράσει», ενώ το Su-57 δεν έχει ακόμη φτάσει τέτοια επίπεδα ετοιμότητας, υποστήριξε.

«Έχουμε μια προοδευτική αλληλεπίδραση με την Τουρκία σε αυτόν τον τομέα. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συμβάσεις και να πούμε ότι έχουμε ξεκινήσει κάτι συγκεκριμένο, αλλά το θέμα έχει μελετηθεί, συζητηθεί και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες διαβουλεύσεις σε επίπεδο ειδικών και εμπειρογνωμόνων», προσέθεσε.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2NbApmh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη