Η Sun Ra Arkestra στο ΚΠΙΣΝ

Η Sun Ra Arkestra στο ΚΠΙΣΝ

Η πρωτοποριακή jazz ορχήστρα Sun Ra Arkestra έρχεται για μια συναυλία μουσικής εξερεύνησης τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 20:30, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Συνδυάζοντας στοιχεία όπως η free jazz, τα αφρικανικά κρουστά, το κλασικό big band swing, η ηλεκτρονική μουσική, η θεατρική έκφραση και μια ιδιαίτερη κοσμολογική φιλοσοφία, η Sun Ra Arkestra ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 από τον Sun Ra, πρωτοπόρο της τζαζ και του ρεύματος του Αφρο-φουτουρισμού.

Μετά τον θάνατο του Sun Ra το 1993, η Sun Ra Arkestra συνεχίζει υπό τη διεύθυνση του άλτο σαξοφωνίστα Marshall Allen, ο οποίος ανέλαβε τη μουσική διεύθυνση του συγκροτήματος το 1995. Ως μέλος της Arkestra, ο Allen άνοιξε νέα μονοπάτια στο κίνημα της free jazz των αρχών της δεκαετίας 1960, ασκώντας τεράστια επίδραση στους μεγάλους πρωτοπόρους της avant-garde.

Σήμερα, γιορτάζοντας 60 χρόνια συνεχούς πορείας με την Arkestra, ο Allen εξακολουθεί να είναι αφοσιωμένος στη μελέτη, την έρευνα και την ανάπτυξη της μουσικής παρακαταθήκης του Sun Ra, δημιουργώντας καινούργιες ενορχηστρώσεις για συνθέσεις του ενώ, παράλληλα, συνθέτει και ενορχηστρώνει για την Arkestra.

Συντελεστές: Marshall Allen (μουσική διεύθυνση, άλτο σαξόφωνο, φλάουτο), Elson Nasciment (κρουστά), Emmett Orvictor Mc Donald (τρομπόνι), Wayne A. Smith (ντραμς), Tara Middleton (φωνή), Stephen Tyler Mitchell (μπάσο), Cecil H. Brooks (τρομπέτα), Vincent Chancey (γαλλικό κόρνο), George Burton (πιάνο), Noel Scott (σαξόφωνο), Danny Ray Thompson (βαρύτονο σαξόφωνο), James E. Stewart (τενόρο σαξόφωνο)

 

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση: ΚΠΙΣΝ (ταμεία ΕΛΣ), snfcc.org (από Τρίτη 17/9)

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2MyG3yv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.