Γενική απεργία την Τετάρτη για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (video)

Γενική απεργία την Τετάρτη για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (video)

24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ακινητοποιημένα μετρό, τρένα και προαστιακός, στάση εργασίας για λεωφορεία και τρόλεϊ, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. 24ωρη απεργία και στην ενημέρωση. Εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες, διαμαρτύρονται για την κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, τις αντεργατικές, όπως τονίζουν, ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο. Η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ η ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας από τις 11:00 ως τη λήξη του ωραρίου. Για τις 11:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «στο επίκεντρο της απεργιακής κινητοποίησης βρίσκεται το εργασιακό και συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου, που έχει φέρει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών εργαζομένων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, αφού περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».

Για την ίδια ημέρα, η Συνομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Tη συμμετοχή τους στην αυριανή γενική απεργία, κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, ανακοίνωσαν οι τραπεζοϋπάλληλοι και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Όσον αφορά τα μέσα μεταφοράς, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα, ο Προαστιακός.

Σύμφωνα με την απόφαση των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Τραμ απο τις 08:00 έως τις 22:00.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Η απεργία των ναυτεργατικών σωματείων κρίθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά, μετά από προσφυγή των ακτοοπλόων, αλλά και τα τέσσερα σωματεία τονίζουν ότι θα γίνει κανονικά και καλούν σε περιφρούρησή της.

Την Πέμπτη  στο μετρό θα πραγματοποιηθεί  από τις 12:00 έως 15:00 στάση εργασίας, ενώ στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία. Στον ΗΣΑΠ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας απο τις 12:00 έως τις 15:00. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την πλήρη και κανονική εφαρμογή της ΣΣΕ στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου μετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2oy8W5u
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη