Στα πράσα πιάστηκαν δύο παραχαράκτες με πλαστά χαρτονομίσματα (video)

Στα πράσα πιάστηκαν δύο παραχαράκτες με πλαστά χαρτονομίσματα (video)

Στα πράσα έπιασε η Ασφάλεια Πατρών δύο παραχαράκτες από τη Νιγηρία που προσπάθησαν να δώσουν πλαστά χαρτονομίσματα σε επιχειρηματία. 

Εμφανίστηκαν στον επιχειρηματία, ως συγγενείς Αφρικανού υπουργού Οικονομικών που ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, «μαύρο χρήμα» 20.000.000 ευρώ. Προσφέρθηκαν να αγοράσουν το καταστήματά του αλλά όταν έφτασε η στιγμή της πληρωμής, ισχυρίστηκαν πως τα χρήματα που είχαν ήταν χρωματισμένα και ότι με ειδική επεξεργασία θα τα επανέφεραν στην αρχική τους μορφή.

Μετά από αρκετές επαφές στη Δυτική Ελλάδα, οι απατεώνες πέρασαν στο επόμενο στάδιο του σχεδίου τους πιστεύοντας πως έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του υποψήφιου θύματος. Ζήτησαν από τον επιχειρηματία 50.000 ευρώ, τα οποία θα πολλαπλασίαζαν με την μέθοδο του αποχρωματισμού και θα του επέστρεφαν 110.000 ευρώ. Ο καταστηματάρχης αντιλήφθηκε την «κομπίνα», ενημέρωσε την αστυνομία και προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα.

Οι δύο καλοντυμένοι απατεώνες από τη Νιγηρία συνελήφθησαν και σε έρευνα που ακολούθησε στο παράνομο εργαστήριο τους, στην περιοχή της Κυψέλης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών βρήκαν περίπου 1.800.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/30RhlPe
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη