Άρχισε η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία (video)

Άρχισε η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία (live)

Ξεκίνησε η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία. Την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω twitter.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τον Συριακό Εθνικό Στρατό, μόλις εξαπέλυσαν την επιχείρηση #OperationPeace Spring κατά των ΡΚΚ/ YPG και τρομοκρατών του Νταές στη βόρεια Συρία. Η αποστολή μας είναι να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός τρομοκρατικού διαδρόμου [sic] μέσα από τα νότια σύνορά μας, και να φέρουμε την ειρήνη στην περιοχή», αναφέρει ο Ερντογάν στο πρώτο του tweet, το οποίο ακολουθήθηκε από το εξής:

«Η επιχείρηση #OperationPeaceSpring θα εξουδετερώσει τις τρομοκρατικές απειλές εναντίον της Τουρκίας και θα οδηγήσει στην ίδρυση μιας ασφαλούς ζώνης, που θα διευκολύνει την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους.

Θα διαφυλάξουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα απελευθερώσουμε τις τοπικές κοινότητες από τρομοκράτες».

Όπως ανέφερε η τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Στη συνδιάλεξη, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η τουρκική επιχείρηση θα συμβάλει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική διαδικασία προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η προεδρία.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33jAI4O
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη