Εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η επέτειο των Ελευθερίων της Χίου

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η επέτειο των Ελευθερίων της Χίου

Η Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Αρματωλός» κατέπλευσε πρωινές ώρες Κυριακής, 10 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Χίου, στα πλαίσια του εορτασμού της 107ης επετείου Απελευθέρωσης της Χίου.
Μάλιστα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό και συγκεκριμένα την
– Κυριακή 10 Νοεμβρίου, από 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. και
– Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, από 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.
Να σημειώσουμε ότι ο θυρεός της Κ/Φ Αρματωλός απεικονίζει παλαιό πλοίο ιδίου τύπου με ιστία, πάνω στα οποία διασταυρώνονται σταυρός και ξίφος. Η παράσταση συμβολίζει τον υπέρ " Πίστεως και Πατρίδος" αγώνα των πληρωμάτων των πλοίων, που έλαβαν μέρος στην επανάσταση του 1821.
Εν τω μεταξύ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, σήμερα Κυριακή στις 12.15 μ.μ. θα γίνει η Έπαρση της Μεγάλης Σημαίας στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα Χίου, με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε..
Ενώ στις 7.00 μ.μ. μετά τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί η Ιερή Λιτανεία της Εικόνας των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, Πολιούχων της Χίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Κρήνης Μ. Ασίας.
Ομιλία θα γίνει από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο στην Πλατεία Βουνακίου. Ενώ θα συλλειτουργήσει και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος.
Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 11.50 το πρωί θα γίνει η Παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών σωματείων, σπουδαστών ΑΕΝ καθώς και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού, του Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε.
Μετά το τέλος της παρέλασης θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Πολιτιστικά Σωματεία της Χίου στην Πλατεία Βουνακίου.
Στις 4.15 μ.μ. θα γίνει η Υποστολή της Μεγάλης Σημαίας στον Κεντρικό Λιμενοβραχίονα Χίου, με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 Α.Δ.Τ.Ε..

The post Εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η επέτειο των Ελευθερίων της Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33yXmqD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη