Φωταγώγηση της Εξωραϊστικής Λέσχης από τον 1ο Σοροπτιμστικό Όμιλο Βόλου κατά της βίας των γυναικών

Φωταγώγηση της Εξωραϊστικής Λέσχης από τον 1ο Σοροπτιμστικό Όμιλο Βόλου κατά της βίας των γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί  την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα το κτήριο της Εξωραϊστικής Λέσχης στο Βόλο (Ι.Καρτάλη με Πολυμέρη) με πρωτοβουλία του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου στο πλαίσιο  εκστρατείας 16 ημερών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για δράση και πρωτοβουλία με την ονομασία «Orange days»  που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο προτάσσοντας την επικτακτική ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν γυναίκες σε όλον τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας που υπόκεινται σε συμπεριφορά (λεκτική και σωματική)  βίας.

Η φωταγώγηση του κτιρίου της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου επελέγη λόγω της ιστορικότητας του και του κεντρικού σημείου που βρίσκεται με στόχο κυρίως την πληροφόρηση και στη συνέχεια τη συσπείρωση όλων για δράση και αντίδραση.

Ανάλογη δράση πραγμοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στην ΑΘήνα και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλον τον κόσμο με το ίδιο σύνθημα και με τον ίδιο στόχο.

Εκδήλωση πολυθεματική με ομιλίες και βραβεύσεις  

Εκδήλωση στο πλαίσιο των "Orange days"  κατά της βίας των γυναικών, της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και της Ημέρας Διεθνούς Σοροπτιμισμού διοργανώνει ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου  στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "ΠΑΡΚ" στο Βόλο.

Η πολυθεματική εκδήλωση περιλαμβάνει  ομιλίες και εισηγήσεις και συγκεκριμένα :

"Ο Σοροπτιμισμός από τις Orange days στα ανθρώπινα δικαιώματα" από τη Δρ Ευαγγελία Γκόλια πρόεδρο 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου,

"Έμφυλη βία  και οι διάφορες εκφάνσεις της" από τη Λώρα Νασίκα, δικηγόρο, Γενικό Γραμματέα του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου,

"Η μορφοποιός δυναμική του σχολείου απέναντι στην κακοποίηση" από τη Σοφία Κανταράκη , φιλόλογο, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β'θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

"Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου – 15 χρόνια λειτουργίας" από τον Λίνο Βίγκλα, διευθυντή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου,

"Το φύλο σε πρώτο πλάνο" από τη Χριστίνα Ρούμπου, σύμβουλο ψυχολόγο Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου,

"Δεύτερη ευκαιρία" από την Παναγιώτη Χριστογιάννη , εκπαιδεύτρια Κοινωνικού Γραμματισμού Σ.Δ.Ε.Βόλου και τη Μαριάνθη Χατζή, εκπαιδευτικό.

Θα ακολουθήσει βράβευση εκπαιδευομένων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την επιμέλεια των Διευθυντριών Προγράμματος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου Κίρκη Παπαδήμα και Αθηνά Κουτσοδόντη – Κωστίκα.

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2QPcGf4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη