Η Αιδώς ως έννοια. 4ο Φεστιβάλ Open Nights

Το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ Open Nights παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο KOTES powered by Booze Cooperativa από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου, σε όλους τους χώρους του, με θέμα την Αιδώ.
Το φεστιβάλ βασίζεται σε μια ομαδική εικαστική και φωτογραφική έκθεση που διαρκεί όσο και το Φεστιβάλ, ενώ δημιουργεί συνεργασίες και παρουσιάζει παράλληλες εκδηλώσεις, ανοιχτές συζητήσεις µε διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια, θέτοντας τη βάση ενός ανοικτού διαλόγου των Τεχνών με τις Επιστήμες και την κοινωνία.
Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος επαγγελματίες καλλιτέχνες και ομάδες ανάλογων κατευθύνσεων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συνεργάζεται με άλλα φεστιβάλ και ανεξάρτητους θεσμούς.
Το 4ο Open nights, εστιάζει στη σχέση της έννοιας της ΑΙΔΟΥΣ με το σώμα, τις ατέλειες, την τρέχουσα ηθική, την ταυτότητα και την κοινωνική εικόνα, ενώ ζητά να διερευνήσει την σχέση ελευθερίας και εξουσίας στη διαμόρφωση μίας ταυτότητας και μιας αυθεντικής ύπαρξης.
Το φεστιβάλ έχει βάση την κεντρική Ελλάδα και διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών δήμου Λαρισαίων. Η κεντρική του παρουσίαση έγινε τον περασμένο Απρίλη στη Λάρισα ενώ με τον διακριτικό τίτλο DEFRAG και υπό την αιγίδα και υποστήριξη του ΥΠΠΟ, παρουσιάζει μέρος του σε άλλες πόλεις και site specific.
Το κεντρικό ερώτημα του φεστιβάλ είναι: πώς ενεργοποιούνται ή κατασκευάζονται διαλογικοί χώροι, στα όρια των εικαστικών τεχνών με άλλες τέχνες, και με τη συμμετοχή άλλων γνωστικών πεδίων που κατευθύνονται στην πραγματική ζωή;
Ο διάλογος που ξεκίνησε δε συνιστά ένα μέσο που οδηγεί σε ένα επιδιωκόμενο τέλος, αλλά μια διαδικασία και ένα δι-υποκειμενικό πρόγραμμα σε εξέλιξη.

Event Information
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 55, Μετρό Μοναστηράκι
Εγκαίνια: Σάββατο, 2 Απριλίου 20.30
Διάρκεια Έκθεσης: 1 – 17 Απριλίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Η έκθεση είναι είναι ανοικτή καθημερινές από τις 18,00 έως τις 22.00 και Σάββατο & Κυριακή από 12.00 έως τις 14.00 & από 18.00 έως τις 22.00 Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: (+30) 4053733  www.boozecooperativa.combooze.crossteam@gmail.com

The post Η Αιδώς ως έννοια. 4ο Φεστιβάλ Open Nights appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2NvSYD1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη