ΠτΔ.: H επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας σηματοδοτεί νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας

ΠτΔ.: H επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας σηματοδοτεί νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2019 θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Για σηματοδότηση μιας νέας περιόδου στις σχέσεις των δύο χωρών, έκανε λόγο ο Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του σε κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, τονίζοντας πως μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο στους τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού, και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επένδυση της COSCO στον Πειραιά.

«Μετέχουμε στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού και επιδιώκουμε περαιτέρω επενδύσεις, πάντοτε με πλήρη σεβασμό του Ευρωπαϊκού Δικαίου«, σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι Ελλάδα και Κίνα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην ειρηνική πορεία για την συνεργασία όλων των λαών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο κ. Σι Τζινπίνγκ θα αφιχθεί αύριο το απόγευμα στη χώρα μας και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 09:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Εν συνεχεία στις 10:00 το πρωί θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 16:30 ο κ. Σικ Τζινπίνγκ , συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal).

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 10:30 ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Q17CE4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη