Παράταση στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους 5.500 πτυχιούχους στο δημόσιο ζητούν οι εργαζόμενοι

photo: Eurokinissi

Την παράταση των συμβάσεων του Ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς που λήγει αρχές του 2020 ζητούν οι 66 εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στον εν λόγω πρόγραμμα έχουν στείλει επιστολές στα αρμόδια υπουργεία ζητώντας την παράταση του προγράμματος που είχε προκηρύξει ο ΟΑΕΔ

To «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς» του ΟΑΕΔ, ξεκίνησε στις αρχές του 2019.

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) με τη λήξη των συμβάσεών στις αρχές του 2020 καταγγέλλουν ότι καλούνται καθημερινά να επιτελέσουν τα παρακάτω εξειδικευμένα καθήκοντα:
Α) τη διαχείριση αποθεμάτων αίματος από κάθε περιοχή της Ελλάδας προκειμένου να καλυφθούν οι πανελλαδικές ανάγκες σε διαθέσιμους ασκούς
Β) την διαχείριση και διανομή αίματος σε οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη ασθενούς, ανάλογα με τον τύπο και τις ειδικές αιματολογικές προδιαγραφές κάθε περιστατικού
Γ) τον πολυεπίπεδο επιστημονικό έλεγχο (ιολογικός, μοριακός) υπό τις ενδεδειγμένες συνθήκες υγείας και υγιεινής αποθεμάτων αίματος.
Δ) την διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων σε ειδικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης όπως οι εποχιακές επιδημίες (πχ. Ιός του Δυτικού Νείλου).

Σημειώνοντας ότι η κάλυψη των θέσεων από νέα άτομα που δεν θα διαθέτουν εμπειρία και ειδίκευση θα σημάνει την εκ νέου εκπαίδευση προσωπικού που με τη σειρά της θα επιφέρει κενά και καθυστερήσεις στην εύρυθμη λειτουργία του φορέα.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2qGMjNF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη