Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους του ΚΕΘΕΑ για το ειδικό πρόγραμμα 5.500 πτυχιούχων

Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους του ΚΕΘΕΑ για το ειδικό πρόγραμμα 5.500 πτυχιούχων

Κραυγή αγωνίας από τους συμβασιούχους του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι θα βρεθούν στον δρόμο, καθώς στις αρχές του έτους λήγουν οι συμβάσεις τους με τον οργανισμό. Οι ίδιοι ζητούν από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση να δώσει παράταση στο πρόγραμμα και από την κυβέρνηση να στηρίξει εμπράκτως την  στελέχωση με νέο προσωπικό.

Οι πρώτοι μήνες του νέου έτους θα εγκαινιάσουν μια περίοδο μαζικών αποχωρήσεων εργαζομένων από το ΚΕΘΕΑ καθώς λήγουν οι συμβάσεις μας στον οργανισμό.

Είμαστε συμβασιούχοι μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α ́ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα αυτό έχει χρονικό ορίζοντα ως τις 31.12.2023 σύμφωνα με τα ΑΔΑ: 9ΝΗΚ46ΜΤΛΡ-ΞΡΩ και ΑΔΑ: ΨΓ7Λ465ΧΙ8-ΣΕΕ, ωστόσο οι συμβάσεις μας έχουν ισχύ 12 μήνες.

Μέσω του προγράμματος 40 νέοι επιστήμονες καλύπτουμε τους τελευταίους μήνες πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΚΕΘΕΑ.

Στην πρώτη γραμμή, δηλαδή στα θεραπευτικά προγράμματα, αλλά και σε άλλα επιστημονικά πεδία, όπως εκπαίδευση, έρευνα, διαχείριση ανθρώπινων πόρων κλπ.. Δεδομένης της μεγάλης μείωσης προσωπικού που έχει υποστεί το ΚΕΘΕΑ την τελευταία δεκαετία, η παρουσία μας είναι κρίσιμη για την προσπάθεια του οργανισμού να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Το ΚΕΘΕΑ προκείμενου να μας εντάξει με αποτελεσματικό τρόπο στο δυναμικό του έχει δαπανήσει πολλές ανθρωποώρες για την εκπαίδευση και την εποπτεία μας στον ευαίσθητο χώρο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Η επένδυση αυτή του οργανισμού τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ένα προσωπικό που εκπαιδεύτηκε και πλέον προσφέρει υπηρεσίες και συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ πρόκειται να φύγει.

Είναι εξαιρετικά επιζήμιο τόσο λειτουργικά όσο και οικονομικά να εκπαιδεύονται νέοι επιστήμονες προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες και να συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία ενός οργανισμού και μετά από λίγο να αποχωρούν λόγω λύσης των συμβάσεων τους.

Ζητάμε:

1. Από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, να αλλάξει τη μέχρι τώρα στάση του για το Ειδικό Πρόγραμμα 5500 πτυχιούχων και να προχωρήσει σε τουλάχιστον 12μηνη ανανέωση του Προγράμματος. Χρήματα υπάρχουν και για το πρόγραμμα, αλλά και για τον Άξονα 3 στα ΕΣΠΑ.

Ζητάμε να σκεφτεί αμερόληπτα την εύρυθμη λειτουργία των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που θα πληγούν μετά την αποχώρησή μας. Όχι μόνο δεν είμαστε περιττοί, αλλά χρειάζονται και νέες προσλήψεις για την καλύτερη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

2. Από τον Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, να προσπαθήσει να διατηρήσει και να ενισχύσει την αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που ζητούν υπηρεσίες από τους φορείς μας.

Με ΚΥΑ που θα ανανεώνει τις συμβάσεις των εργαζομένων θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των φορέων υγείας, διατηρώντας ένα επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό που έχει μεγάλη όρεξη να προσφέρει τις γνώσεις του και τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες του.

3. Από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να επιληφθεί το ζητήματος και να στηρίξει εμπράκτως την στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών με νέους επιστήμονες.

Με αυτό τον τρόπο θα αμβλυνθεί το φαινόμενο του Brain drain, στο οποίο επανειλημμένως έχει αναφερθεί ο Πρωθυπουργός στις δημόσιες δηλώσεις του, ενώ και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αποκτήσουν μια νέα δυναμική και τεχνογνωσία καθώς θα μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας που αυτή τη στιγμή είναι 50+.



via Ειδήσεις https://ift.tt/37NCrmi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη