«Αχρεωστήτως» καταβληθέντα: 8.000 συνταξιούχοι επιστρέφουν €28 εκατ. στον ΕΦΚΑ (video)

«Αχρεωστήτως» καταβληθέντα: 8.000 συνταξιούχοι επιστρέφουν €28 εκατ. στον ΕΦΚΑ (video)

Έπεσαν από τα σύννεφα 8.000 συνταξιούχοι οι οποίοι διαπίστωσαν πριν από αρκετούς μήνες ότι στους λογαριασμούς τους είχαν πιστωθεί επιπλέον ποσά σχεδόν 28 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας – εξ αιτίας σφαλμάτων στα αρχεία πληρωμής καταβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018 επιπλέον 19,3 εκατ. ευρώ σε 6.410 συνταξιούχους στρατιωτικούς, ενώ τον περασμένο Μάιο (2019), 8,2 εκατ. ευρώ σε 1.567 συνταξιούχους του ΕΦΚΑ

Ποσά άνω των 15.000 έλαβαν 140 συνταξιούχοι στρατιωτικοί. Ενημερώθηκαν με επιστολή μόλις τον περασμένο Ιούλιο και ήδη οι 83 επέστρεψαν 1,4 εκατ ευρώ.

Άλλοι 793 που εισέπραξαν ποσά άνω των 5000 θα λάβουν σχετική επιστολή τον Δεκέμβριο, ενώ για τους υπόλοιπους θα γίνει παρακράτηση του ποσού από την σύνταξη του Φεβρουαρίου

«Λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν πήρε μέτρα να τα πάρει πίσω» τόνισε ο υπουργός Εργασίας

Ενημερωτικές επιστολές εστάλησαν το καλοκαίρι και στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που είχαν λάβει επιπλέον ποσά άνω των 500 ευρώ.

297 συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν και επέστρεψαν 2,8 εκατ. Για τους υπόλοιπους 1.304 η επιστροφή των ποσών θα γίνει τμηματικά από το τέλος Νοεμβρίου με παρακράτηση του ενός τρίτου της σύνταξης.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Κατερίνα Γράβου

Σχετική είδηση:Αυξήσεις σε κάποιες συντάξεις φέρνουν οι νέοι συντελεστές αναπλήρωσης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2OQSRBx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη