Δυτ. Μακεδονία: Στα… χαρακώματα Κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δυτ. Μακεδονία: Στα… χαρακώματα Κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

 Διάσταση απόψεων μεταξύ της Κυβέρνησης και της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για τις ατομικές συμβάσεις για τους νεοπροσληφθέντες, αλλά και για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και την απολιγνιτοποίηση υπήρξαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μετά το τέλος της συνάντησης,  το σχετικό χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα είναι εμπροσθοβαρές, ενώ η Κυβέρνηση θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Σε ότι αφορά το προτεινόμενο νέο εργασιακό καθεστώς της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι θα αφορά μόνο στις νέες προσλήψεις, ενώ διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστεί το μοντέλο του ΟΤΕ για την εθελούσια έξοδο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ,  Γιώργος Αδαμίδης, ανέφερε ότι το νέο εργασιακό καθεστώς αποτελεί το βασικό σημείο διαφωνίας με την Κυβέρνηση, γιατί όπως ανέφερε «δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων με διαφορετικό μισθολογικό καθεστώς οι οποίοι υπάγονται ωστόσο στον ίδιο εργοδότη», ενώ τόνισε ότι το θέμα αυτό θα είναι «casus belli» για την Ομοσπονδία, γιατί «παραβιάζονται ζητήματα του εργατικού Δικαίου».  Σε ότι αφορά τις εθελούσιες, ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε ότι θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις στο Υπουργείο, ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία των εργαζομένων για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης και επισήμανε ότι οι ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, θα αποφασιστούν από τη Γενική Συνέλευση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2C7dR0W
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.