Τασούλας προς Τσίπρα: Ορίστε ποιοι θα αντικαταστήσουν Πολάκη και Τζανακόπουλο

Τασούλας προς Τσίπρα: Ορίστε ποιοι θα αντικαταστήσουν Πολάκη και Τζανακόπουλο

Επιστολή με την οποία ζητάει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορίσει τους δύο βουλευτές που θα αντικαταστήσουν τους κ.κ. Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο στην ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε επισημάνει ότι η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειας της.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωνε επίσης στην ίδια επιστολή ότι, με την εξαίρεση των δύο μελών, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής ενώ η ίδια η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και δεν λειτουργεί ως πολιτικό σώμα αλλά ως δικαστικό, δηλαδή λειτουργεί ανεξάρτητα. Ασκώντας δε το έργο της, η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης «οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της, διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση, ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειάς της».

Δείτε επίσης:

Τασούλας προς Τσίπρα για εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου: Δεν παραβιάζεται η απόφαση της Ολομέλειας



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2r6lRgF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη