«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο συλληφθέντες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Νωρίτερα, έγιναν επεισόδια στα δικαστήρια ανάμεσα σε αστυνομικούς και αλληλέγγυους στους δύο κατηγορούμενους για την Επαναστατική Αυτοάμυνα, ενώ σε συμπαράσταση των κατηγορουμένων βρέθηκαν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου 50 φίλοι και αλληλέγγυοι.

Σε συμπαράσταση των δύο κατηγορουμένων βρέθηκαν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περίπου 50 φίλοι και αλληλέγγυοι οι οποίοι με συνθήματα περίμεναν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Κατά την ώρα που οι αστυνομικοί ετοιμάζονταν να βγάλουν τους δυο κατηγορούμενους από το κτίριο 9, επικράτησε ένταση με τους αλληλέγγυους να πετούν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και οι αστυνομικοί να απαντούν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και δακρυγόνων.

Οι κατηγορούμενοι 41 και 45 ετών αντίστοιχα είναι αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο που περιλαμβάνει τρία κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις, αλλά και κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ τόνισαν πως κλήθηκαν να απολογηθούν χωρίς να έχουν λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για πέντε ενέργειες, τρεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και στις πρεσβείες του Μεξικού και της Γαλλίας.

Τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί είναι εκρήξεις και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών, εκτός από τη συμμετοχή στην οργάνωση και ληστεία κατά περίσταση.

Ο 41χρονος αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο Χολαργό και την συμμετοχή στην οργάνωση, ισχυριζόμενος πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση, αφού δεν έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που κατήγγειλε ότι είναι τρομοκράτης.

Και ο 45χρονος κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ επιφυλάχθηκε να επανέλθει στο γραφείο του ανακριτή μόλις ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης, ανέφερε ότι «η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα» και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι», ενώ επεσήμανε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2KfbIok
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη