Τρεις συλλήψεις και σειρά διώξεων για δύο επεισόδια

Τρεις συλλήψεις και σειρά διώξεων για δύο επεισόδια

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα τα τρία άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε δύο διαδοχικά επεισόδια, που συνέβησαν το Σάββατο στο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος και χθες στα Πεζά του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και είχαν σαν αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο δύο άτομα.
Πρωταγωνιστής των δύο επεισοδίων εμφανίζεται ένας 42χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια επεισοδίου με μια 49χρονη και έναν 68χρονο, τραυμάτισε με μαχαίρι τον τελευταίο. Ο 42χρονος χθες φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο άνδρες, συγγενείς της 49χρονης, η οποία στο παρελθόν έχει ζητήσει κατ' επανάληψη προστασία από τις Αρχές, λόγω επιθετικής συμπεριφοράς εκ μέρους του. Ο 42χρονος, μετά το τελευταίο επεισόδιο, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους δύο φερόμενους ως δράστες του ξυλοδαρμού.
Και οι τρεις οδηγήθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιον του εισαγγελέα. Σε βάρος του 42χρονου, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού, ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοχρησία μαχαιριού κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση καθώς και για εξύβριση.Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί.
Σε βάρος των δύο ανδρών, του 47χρονου αδερφού της γυναίκας και του 37χρονου γιού του συντρόφου της, που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του, ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και εξύβριση και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι πλευράς της 49χρονης, Γιώργος Κοκοσάλης και Μαρία Πλαγιωτάκη, μίλησαν για «κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος της γυναίκας αλλά και του περιβάλλοντός της, χαρακτήρισαν την κατάσταση «πολύ επικίνδυνη» και επεσήμαναν ότι «πρέπει να απασχολήσει σθεναρά την ανάκριση». Όπως είπαν: «Η δίωξη που άσκησε ο αντιεισαγγελέας κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης είναι απόλυτα ορθή και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Έχει, κατά τη γνώμη μας, έντονο ειδικο προληπτικό χαρακτήρα». Οι ίδιοι ανέφεραν ότι έχει προηγηθεί σειρά συμβάντων σε βάρος της γυναίκας (απόπειρα βιασμού, απόπειρα στραγγαλισμού, απαγχονισμός του σκύλου της, φθορές στο σπίτι), ενώ αναφερόμενοι στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού του 42χρονου, υποστήριξαν ότι οι δύο άνδρες τον είδαν σε καντίνα και, θεωρώντας πως είναι σε ισχύ το αυτόφωρο για το επεισόδιο του Σαββάτου, κάλεσαν την αστυνομία, τρεις φορές και προσπάθησαν να τον κρατήσουν εκεί μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί. Ο ίδιος, όπως είπαν, άρχισε να τους απειλεί και η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.
Δηλώσεις έκανε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου, Νίκος Παπαδαντωνάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ο εντολέας του «καθόταν αμέριμνος στην καντίνα όταν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο οι δύο άνδρες και – προφανώς κατ' εντολήν της 49χρονης – του επιτέθηκαν απρόκλητα»
Για το μαχαίρωμα του Σαββάτου, ο κ. Παπαδαντωνάκης τόνισε ότι αυτά που «κυκλοφόρησαν» δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα έγιναν και πως ο 68χρονος με τη σύντροφό του ήταν που έκλεισαν το δρόμο στο αυτοκίνητο του πελάτη του και του έριξαν σπρέι πιπεριού.
«Το ποιος χρήζει ψυχιατρικής διερεύνησης θα πρέπει να απασχολήσει συνολικά την ανάκριση», πρόσθεσε ο κ. Παπαδαντωνάκης, επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του επιφυλάσσεται να ασκήσει έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση σε όσους προβάλλουν ισχυρισμούς περί βιασμού, στραγγαλισμού, ζωοκτονίας. Όπως είπε: «Αυτά είναι φαντασιώσεις εκείνων που χρήζουν ψυχιατρικής διερεύνησης και δεν προκύπτουν πουθενά, ούτε από την προανάκριση, ούτε έχει ασκηθεί τέτοια ποινική δίωξη».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33Hrmk7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη