Κομοτηνή:Πλάνο διετίας με ενέργειες κι έργα σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ

Κομοτηνή:Πλάνο διετίας με ενέργειες κι έργα σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ

Την εφαρμογή ενός πλάνου διετίαςμεενέργειες και έργασε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων σταθερότητας και σταδιακής ανάπτυξης του αγροτικού κεφαλαίου της Ροδόπης , πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, στη διάρκεια συνάντησής τους στην Κομοτηνή.

Στις δυνατότητες και προοπτικές του αγροτικού τομέα στην περιοχή, εστίασε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσαλικίδης. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κι ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει πρόοδος το συντομότερο δυνατό, σε ειδικότερα τοπικά θέματα που ετέθησαν επιτακτικά στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνάντησης.
Αυτά είναι :
– η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων,μέσα από την δημιουργία ταμιευτήρων, μικρών και μεγαλύτερων φραγμάτων με στόχο την μείωση δαπανών της αγροτικής παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή διαθέτει περίπου το 40% των υδατικών πόρων σε πανελλήνιο επίπεδο.

-η σύνδεση του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής παραγωγής με την εκπαίδευση και την καινοτομία μέσα από την δημιουργία γεωργικής σχολής,μέσω της παραχώρησης του αμπελουργικού σταθμού έκτασης 300στρ στην Κομοτηνή, από το ΥΠΑΑΤ. Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο υπάρχουν ήδη 100στρ. αμπελώνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ν' αξιοποιηθούν με κάθε τρόπο.

– η θέσπισης ορεινής οινοποιητικής ζώνης στη Ροδόπη, κατά τα πρότυπα του Παγγαίου και της Μαντήνειας. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα προσδώσει αναγνωρισιμότητα και πρόσθετη αξία στις διάφορες ποικιλίες των σταφυλιών της περιοχής.
Σημειώνεται τέλος ότι, στο προσεχές χρονικό διάστημα προγραμματίζεται και νέα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2pKoB2Y
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.