Ρ. Χατζηγιάννογλου: Πικρία και προβληματισμός από τη στάση του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Ρ. Χατζηγιάννογλου: Πικρία και προβληματισμός από τη στάση του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

«Το Πανεπιστήμιο είναι αρμόδιο για να λειτουργήσει το Τμήμα, και αυτό έπρεπε να έχει δώσει την εντολή να ξεκινήσουν τα μαθήματα, έστω και με ελλείψεις. Αυτό είχαμε συμφωνήσει, αυτό ζητάμε!», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αναφερόμενος στις συνεχείς αναβολές που παίρνει η έναρξη των μαθημάτων στη σχολή της Νοσηλευτικής που λειτουργεί στην πόλη ως τμήμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Ο κ. Χατζηγιάννογλου δεν έκρυψε την πικρία του από τα όσα συμβαίνουν φέτος στη Νοσηλευτική, σημειώνοντας πως «τα φετινά προβλήματα δεν έχουν προηγούμενο στα 12 χρόνια λειτουργίας της σχολής».
«Βλέπουμε ενστάσεις καθηγητών στις προκηρύξεις και μετά τις παραιτήσεις τους», ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, ότι το υπουργείο δεν είχε ενημέρωση από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου για τα προβλήματα στην έναρξη των μαθημάτων, προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό. «Μιλάμε για τη Διοικούσα Επιτροπή, την οποία εγώ μαζί με δύο καθηγητές της Σχολής και δύο βουλευτές του νομού, συναντήσαμε και μιλήσαμε με τα 25 μέλη της. Τότε δώσαμε και την ημερομηνία της 18ης Νοεμβρίου για έναρξη μαθημάτων. Είχαμε συμφωνήσει να ξεκινήσουμε έστω και με κενά. Κανείς δεν είχε μιλήσει για παραιτήσεις, κανείς δεν περίμενε ότι δε θα υπήρχε επαφή με το υπουργείο. Δηλαδή, όταν το ίδιο το Πανεπιστήμιο σε προδίδει, τι να πεις και τι να κάνεις μετά;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου. Όσον αφορά τις άμεσες ενέργειες που ζητά ο δήμος, οι φοιτητές και οι φορείς του Διδυμοτείχου, είναι «να ξεκινήσουν αύριο κιόλας τα μαθήματα και να επαναπροκηρυχθούν οι κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν από τις παραιτήσεις. Είναι απλό, μπορεί να γίνει, αρκεί να το αποφασίσουν Πανεπιστήμιο και Υπουργείο», κατέληξε ο κ. Χατζηγιάννογλου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35FctiH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη