Θάσος: Νέες καταστροφές στο νησί

Θάσος: Νέες καταστροφές στο νησί

Νέες καταστροφές προκάλεσε στο νησί της Θάσου, η κακοκαιρία. Αυτή τη φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα με μεγάλο όγκο βροχής ξέσπασαν στις 4 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να αντιδράσουν οι κάτοικοι.

Ρέματα που είχαν καθαριστεί και διανοιχθεί έως και χθες και πάλι φούσκωσαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια, υπόγεια, ξενοδοχεία στην περιοχή του Λιμένα, της Παναγίας, της Σκάλας Ποταμιάς και του Ποτού. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις για να απομακρύνει κατοίκους από τα πλημμυρισμένα σπίτια ενώ δέχεται συνεχώς κλήσεις για απάντληση νερών.

Από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν δέντρα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Χρειάστηκε η πυροσβεστική να κόψει δέντρα που είχαν πέσει στο δρόμο Παναγίας- Ποταμιάς και να τα απομακρύνει για να μπορέσει να περάσει και να πάει στη Σκάλα Ποταμιάς όπου είχε κληθεί.
Όλη τη νύχτα ήταν οι δυνάμεις στο πόδι, για να προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες. Λόγω των προβλημάτων σε πολλές περιοχές η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενισχύεται με επιπλέον δυνάμεις από όλη την περιφέρεια.

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θάσου αποφάσισε εκ νέου να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο νησί και να μην μετακινηθούν μαθητές και γονείς. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουν χαθεί περιουσίες χιλιάδων ευρώ, έχουν καταστραφεί υποδομές του νησιού.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2rvboew
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.