Η Κινέτα από ψηλά - Δορυφορική εικόνα μετά τις καταστροφές

Η Κινέτα από ψηλά - Δορυφορική εικόνα μετά τις καταστροφές

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 πέρασε τη Δευτέρα πάνω από την Ελλάδα, λίγο μετά το πέρασμα του μετώπου της κακοκαιρίας "Γηρυόνης", που προκάλεσε πλημμύρες στη Δυτική Αττική και στην Ανατολική Κορινθία. Η εικόνα είναι από την Κινέτα.

Στην φωτογραφία φαίνεται με αλλαγή χρώματος η επιφάνεια της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή. Διακρίνονται επίσης οι καμένες εκτάσεις στην Κινέτα από τη μεγάλη πυρκαγιά του περυσινού Ιουλίου.

Από την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επισημαίνεται ότι «για ακόμη μια φορά έπειτα από μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουμε σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και πλημμυρών, κάτι που δείχνει το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πυρκαγιών».

δορθφοροσ κινετα



via Ειδήσεις https://ift.tt/2R2JAcz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη