Ο εορτασμός της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην Φλώρινα

Ο εορτασμός της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην Φλώρινα

Με επίσημη Δοξολογία στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Παντελεήμονος, ξεκίνησε ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεών, που καθιερώθηκε και τιμάται κάθε χρόνο την 21η Νοεμβρίου, ήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιμνημόσυνη Δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου, πραγματοποιήθηκε στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Γεωργίου Μόδη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές της Π.Ε. Φλώρινας, τους εκπρόσωπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγους, Ενώσεις και Συνδέσμους.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα ΄΄ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ΄΄ η εκδήλωση – αφιέρωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο χωροταξικός Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, με αρχές και πίστη στο καθήκον τους, υπερασπίστηκαν, όποτε το απαιτούσαν οι περιστάσεις, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του έθνους μας, διασφαλίζοντας την ιστορική και αδιάλειπτη συνέχεια του στον χώρο και χρόνο.
Η συνεισφορά στη διεθνή ασφάλεια και ειρήνη, η συνδρομή στις ανθρωπιστικές δραστηριότητες της πολιτείας και η επαγρύπνηση για την ασφάλεια του εθνικού χώρου, αποδεικνύουν την αδιαμφισβήτητη προσφορά των ενόπλων δυνάμεων και σε περιόδους ειρήνης. Εδώ, από την ακριτική Φλώρινα, την εσχατιά της Ελλάδος, δηλώνουμε υπερήφανα ότι το υψηλό αίσθημα ασφάλειας, μας επιτρέπει να δημιουργούμε και να οραματιζόμαστε απρόσκοπτα ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35zWiDF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη