-->

Η θρακιώτικη φορεσιά στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς

Η θρακιώτικη φορεσιά στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς

Η επίσημη παρουσίαση της θρακιώτικης φορεσιάς, την οποία θα φορούν, κατά περίπτωση, από το νέο έτος, οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Γρηγόρης Πρεζεράκης, κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «ευζωνικής στολής», που φιλοξενεί η Λέσχη Αξιωματικών Ορεστιάδας. Η φορεσιά θα συμπεριλαμβάνεται από το 2020 στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς και η πρώτη χρήση της από τους Εύζωνες θα συμπέσει με την επέτειο ενός αιώνα από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Σημειώνεται ότι τις ενέργειες για την προσθήκη της θρακιώτικης ενδυμασίας στην ιματιοθήκη των Ευζώνων της Προεδρίας της Δημοκρατίας κίνησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, ενώ οι πρώτες έξι φορεσιές που θα παραδοθούν, κατασκευάστηκαν με τη συνδρομή των δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου και του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Φερών.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2pFW91X
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->